Adevarul: Curcanul, cea mai slaba carne de pasare

de Liliana Ivan     Adevarul
Vineri, 4 iulie 2008, 8:20 Revista Presei | Utile

Curcanul, cea mai slaba carne de pasare
Foto: Adevarul
Vara, cand temperaturile urca peste 30 de grade, nutritionistii ne recomanda o dieta usoara, dar bogata in proteine si vitamine. Carnea de curcan corespunde pe deplin acestor cerinte.

Actualul Ghid al caloriilor, carbohidratilor si colesterolului mentioneaza ca pieptul de curcan, fara pielita, este cea mai slaba carne de pasare.

O portie (100 g) contine sub un gram de grasimi. In schimb, aceeasi cantitate este o excelenta sursa de proteine (26) si vitamine din Complexul B, un tonic al sistemului nervos. Copanele de curcan, fiind mai grase, sunt mai savurate de amatorii de carne grasa.

De aceea, pentru a-i spori savoarea pieptului de curcan, il preparam cu multe condimente proaspete sau cu sosuri de fructe revigorante - de mere, visine sau piersici. Si carnea tocata de curcan este saraca in grasimi si reprezinta o alternativa la carnea de vita.

Integral in Adevarul























331 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version