Odata cu trecerea timpului, pielea devine mai sensibila, mai subtire si apar ridurile. Glandele care hidrateaza pielea sunt mai putin active, numarul vaselor de sange scade, iar pielea isi pierde frumusetea. Insa, daca respectati anumite reguli va puteti bucura de o piele tanara pentru mai mult timp, spun specialistii dermatologi.

In primul rand, trebuie sa va protejati de razele soarelui. Razele ultraviolete afecteaza pielea, evidentiaza ridurile si favorizeaza aparitia petelor. Mai mult, se stie ca soarele este cel care poate da cancer de piele. Pentru a va proteja cat mai bine trebuie sa urmati trei reguli, spun medicii. Trebuie sa evitati expunerea la soare, in timpul orelor amiezii, cand intensitatea este cea mai mare.

Cel mai periculos interval pe timp de vara este intre orele 10 si 16. Mai mult, este bine sa purtati haine care sa va protejeze. Acoperiti-va pielea folosind bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi si sepci. Nu trebuie sa uitati nici materialul din care sunt facute hainele. Pe piata au aparut multe haine care sunt facute din materiale care resping razele soarelui si lasa pielea sa respire.

Nu in ultimul rand, trebuie sa folositi crema de protectie solara. Medicii spun ca trebuie sa folosim creme cu factor de protectie mai mare de 15, care trebuie reaplicata la fiecare doua ore sau dupa ce ati facut dus in timpul de zi.

Integral in Gandul