Istoricul medical al familiei a fost mereu un factor important pentru evolutia starii de sanatate a copiilor, insa studiile recente arata ca anumite probleme ale mamei sunt determinante in aparitia unor boli, mai ales in cazul fetelor. Specialistii spun ca de la o anumita varsta fetele trebuie sa aiba curajul sa abordeze cu mamele cateva subiecte legate de istoricul sanatatii lor.

Intrebati-va mama daca are aceeasi inaltime pe care o avea la 21 de ani. Orice centimetru in minus este semn ca va suferi de osteoporoza. In acest caz si fetele au 50 la suta riscuri sa fie afectate de aceasta boala, de aceea medicii sfatuiesc sa isi administreze zilnic o tableta de calciu cu vitamina D. In plus, exercitiile la sala de forta, efectuate regulat, duc in timp la intarirea rezistentei oaselor si la pastrarea unei posturi corecte. Daca mama are aceeasi inaltime ca in tinerete inseamna ca fetele au risc mai mic de a suferi vreo fractura pe parcursul vietii sau chiar de a avea probleme cu coloana vertebrala.

Foarte importanta este si perioada in care mama a fost insarcinata, deoarece anumite complicatii se transmit genetic, sustin cercetatorii. Orice amanunt privind starea ei de sanatate din aceasta perioada este important pentru sarcina fetei.

Integral in Gandul.