Atunci cand vine vorba de alegerea alimentelor organice, adica netratate chimic, multi dintre noi ne intrebam daca merita pretul mai mare si ce rol au aceste alimente pentru sanatatea noastra. Mancarea organica este facuta cu alimente naturale, crescute fara pesticide, fertilizatori, modificari genetice sau expunere la radiatii pentru accelerarea cresterii.

Animalelor crescute pentru carne, oua, lactate nu li se pot administra antibiotice sau hormoni de crestere. Ingredientele organice nu sunt „curate” suta la suta de chimicale, deoarece folosirea acestora o singura data lasa urme in sol cateva decenii.

Specialistii au stabilit ca ingredientele pure 95 la suta pot fi etichetate drept organice. Tot ei spun ca produsele rezultate nu sunt diferite ca aspect de cele obisnuite si nici nu sunt mai nutritive. Avantajul este ca sunt mai sanatoase si previn transmiterea unor boli de la animale la om, cum ar fi boala vacii nebune. Totodata, o alimentatie organica exclude riscul contaminarii cu pesticidele folosite la culturi, dar alte imbunatatiri ale starii de sanatate inca nu au fost demonstrate.

Gandul