Adevarul: Cum tratam toxiinfectiile alimentare

de Magda Serban     Adevarul
Vineri, 11 iulie 2008, 6:18 Revista Presei | Utile

Inghetata alterata si alimentele depozitate necorespunzator ne pot imbolnavi

Pentru prevenirea toxi­infectiilor alimentare medicii recomanda evitarea strandurilor, a consumului de inghetata depozitata in conditii improprii si a fast-food-urilor.

Toxiinfectia alimentara este o afectiune frecvent in­talnita, mai ales in pe­rioada verii, a carei gra­vitate difera de microbul care a declansat-o.

„Semnele care ne avertizeaza cu privire la aparitia unei astfel de afectiuni sunt senzatia de greata, ametelile, crampele abdominale si diareea. Aceasta din urma apare de obicei in decursul a 48 de ore de la consumul alimentelor sau a apei contaminate", a explicat dr. Gabriela Margineanu, medic de familie la Clinica "Andreea Medical Center" din Capitala.

Atentie la stranduri!

Alte simptome care trebuie sa ne trimita la medic sunt febra, transpiratiile reci, deshidratarea si scaunele cu sange, principalul semn de dizenterie.

"Apa strandurilor este o alta sursa de toxiinfectii alimentare in perioada verii, deoarece in timpul inotului oamenii pot inghiti involuntar apa din bazin. De aceea trebuie ales cu grija locul in care se doreste practicarea inotului", a avertizat dr. Margineanu.

Integral in Adevarul




















185 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri