Inghetata alterata si alimentele depozitate necorespunzator ne pot imbolnavi

Pentru prevenirea toxi­infectiilor alimentare medicii recomanda evitarea strandurilor, a consumului de inghetata depozitata in conditii improprii si a fast-food-urilor.

Toxiinfectia alimentara este o afectiune frecvent in­talnita, mai ales in pe­rioada verii, a carei gra­vitate difera de microbul care a declansat-o.

„Semnele care ne avertizeaza cu privire la aparitia unei astfel de afectiuni sunt senzatia de greata, ametelile, crampele abdominale si diareea. Aceasta din urma apare de obicei in decursul a 48 de ore de la consumul alimentelor sau a apei contaminate", a explicat dr. Gabriela Margineanu, medic de familie la Clinica "Andreea Medical Center" din Capitala.

Atentie la stranduri!

Alte simptome care trebuie sa ne trimita la medic sunt febra, transpiratiile reci, deshidratarea si scaunele cu sange, principalul semn de dizenterie.

"Apa strandurilor este o alta sursa de toxiinfectii alimentare in perioada verii, deoarece in timpul inotului oamenii pot inghiti involuntar apa din bazin. De aceea trebuie ales cu grija locul in care se doreste practicarea inotului", a avertizat dr. Margineanu.

Integral in Adevarul