Pestele are un continut ridicat de fosfor, calciu, iod, sodiu, potasiu, seleniu si vitamine din grupul B, precum si vitaminele liposolubile A si D. Fosforul in organism este implicat, alaturi de calciu, in formarea dintilor si a oaselor si intervine in reglarea metabolismului energetic.

"In primul rand este o carne in general slaba, cu relativ putine calorii, dar care constituie o importanta sursa de proteine de calitate superioara, fiind unul dintre alimentele preferate in dietele de slabire. Alegerea pestelui ca

aliment in cadrul unei diete nu este insa totul. Este important si tipul de peste folosit, stiut fiind faptul ca pestele de apa dulce are carnea mai slaba decat cel oceanic. Dintre pestii de apa dulce, cea mai slaba carne o are platica, salaul si stiuca. E bine de retinut, mai ales pentru cei ce urmeaza o dieta de slabire, ca cele mai multe calorii la suta de grame furnizeaza heringul, nisetrul, scrumbia, stavridul si, dintre pestii de apa dulce – somnul.

Cel putin la fel de important este si modul de preparare/conservare a pestelui, care conteaza foarte mult pentru numarul de calorii. De exemplu, tonul preparat in ulei va furniza de trei ori mai multe calorii decat cel preparat in apa", a declarat dr. nutritionist Laura Ene din cadrul centrului Eden Spa. Carnea de peste este in general mai usor de digerat decat alte feluri de carne, depinde insa de modul cum o preparam. "Cel mai bun este pestele fiert sau la gratar.

Integral in Romania Libera