Certurile cu cei dragi, varsta inaintata, durerile de inima si stresul sunt o serie de factori care va pot tine treji toata noaptea.

Daca nu dormiti bine, nu va veti putea concentra in timpul zilei si puteti avea chiar probleme de sanatate. Mai multi specialisti citati de publicatia „Forbes“ au identificat 14 motive majore care va fac sa aveti nopti albe. Somnul de dupa-amiaza, statul in pat cand aveti o insomnie sau ora nepotrivita la care va culcati sunt doar cateva dintre ele.

„Unele lucruri firesti pe care le fac oamenii ca sa poata adormi le cauzeaza de fapt mai multe probleme“, remarca Philip Gehrman, profesor de psihologie la University of the Sciences din Philadelphia.

Mai multe nopti albe dupa 50 de ani

Studiile au aratat ca persoanele casatorite au, de regula, mai putine probleme cu somnul decat cele divortate. Acest aspect depinde insa de calitatea mariajului. Studiile cercetatorilor de la University of Pittsburgh arata ca femeile casatorite care sunt fericite adorm mai usor si au un somn mai bun decat cele nefericite. Somn prost au si parintii care dorm cu micutii in acelasi pat, sustin cercetatorii de la Penn State University.

Integral in Evenimentul Zilei