Contrar ideii ca batranetea vine dupa aparitia ridurilor, s-a descoperit ca organismul imbatraneste cu mult inainte ca aceste semne sa apara. O echipa de cercetatori francezi a identificat varstele la care diferite parti ale corpului nostru incep sa se deterioreze.

Nu exista niciun dubiu asupra existentei ceasului biologic si asupra felului in care acesta afecteaza atat femeile, cat si barbatii, conform unui studiu publicat de cotidianul „Daily Mail".

Creierul, plamanii si pielea incep sa „imbatraneasca" la 20 de ani. Odata cu trecerea anilor, numarul de celule nervoase, de neuroni, de la nivelul creierului incepe sa scada.

Pornim in viata cu aproximativ 100 de milioane de neuroni, insa in jurul varstei de 20 de ani numarul acestora incepe sa scada. Potrivit cercetatorilor, in jurul varstei de 40 de ani incepem sa pierdem in jur de 10.000 de astfel de conexiuni neuronale pe zi.

Si capacitatea pulmonara incepe treptat sa scada de la aceasta varsta, pentru ca la 40 de ani sa se manifeste primele simptome, in special senzatia de sufocare.

Integral in Adevarul.