Stresul acumulat la serviciu, incapacitatea de a avea o partenera stabila sau imaginea proasta de sine sunt cateva dintre cauzele care le pot induce barbatilor o impotenta psihica, sustin psihologii. „Stresul este un factor extrem de important. Cand vorbim despre stres, cei mai multi se gandesc la asta intr-un mod general, ca fiind o stare de oboseala. Aceasta se manifesta si in cazul impotentei psihice, determinata in mod esential de stilul de viata pe care il are omul in societatea contemporana.

In momentul in care avem un loc de munca unde satisfactia este foarte scazuta, sigur ca se acumuleaza elementele acestea de stres, care se rasfrang asupra activitatii sexuale si, prin urmare, in toata fenomenologia clinica a impotentei psihice”, afirma psiholog Hanibal Dumitrascu, conf. univ. dr. la Universitatea Bucuresti. Acesta considera ca absenta unei partenere stabile conduce cel mai adesea la impotenta psihica.

„Donjuanismul, alergarea de la o partenera la alta, sigur ca nu are cum sa contribuie la armonizarea relatiei. Atunci cand un barbat practica acest «sport» si isi schimba partenera foarte des inseamna ca el are probleme de incredere; e si asta o forma psihologica – incapacitatea de a avea o legatura stabila. In concluzie, donjuanismul, care este caracteristic mai ales barbatilor celibatari, poate sa devina un element extrem de important in formele acestea de impotenta psihica.

Integral in Gandul