Persoanele care au probleme cu dantura in weekend sau in timpul noptii, cand cabinetele particulare sunt inchise, se vor putea adresa departamentului de primiri urgente din cadrul spitalelor judetene. Potrivit unui ordin al Ministerului Sanatatii Publice (MSP), care va intra in vigoare in urmatoarele luni, in fiecare spital judetean va exista un cabinet de stomatologie care va acorda gratuit, non-stop, asistenta medicala de urgenta.

In aceste cabinete, insa, nu se vor putea face procedee complexe, ci se vor rezolva doar pentru moment problemele, urmand ca pacientul sa-si continue tratamentul la medicul stomatolog. Interventiile de urgenta vor fi gratuite si nu presupun ca pacientul sa plateasca asigurarile de sanatate.

Un cabinet pe judet

Potrivit noului ordin, aflat in dezbatere publica, in fiecare judet va exista un cabinet de stomatologie care va asigura asistenta medicala non-stop. Acesta va functiona in cadrul departamentului de primiri urgente al spitalului judetean sau regional si va fi finantat de la bugetul de stat.

Integral in Evenimentul Zilei