Aceasta afectiune poate sa apara dupa un somn profund, intr-o pozitie proasta, si se manifesta printr-o amorteala a bratelor.

Un somn bun iti asigura energie pentru intreaga zi. Dar ce te faci cand dormi profund si intr-o pozitie proasta?! Medicii avertizeaza ca pozitiile vicioase din timpul somnului pot duce la paralizia temporara a unuia dintre brate, afectiune care, daca nu trece de la sine, se poate corecta cu medicamente. Numita si „paralizia indragostitilor“ sau „paralizia de sambata noaptea“, aceasta afectiune apare atunci cand unul dintre partenerii unui cuplu adoarme pe bratul celuilalt. „Partenerii adorm impreuna, dar se trezeste bine numai unul“, glumeste profesorul de neurologie Constantin Popa, de la Institutul de Boli Cerebro-Vasculare „Prof. dr. Vlad Voiculescu“ din Capitala. Cu bratele amortite va puteti trezi si dupa un somn prelungit in timpul unei calatorii cu trenul, daca ati dormit pe o saltea mai tare ori cu palmele sub cap.

Trece cu repaus

Daca nervii periferici de la nivelul bratelor nu sunt bine irigati in timpul somnului, iar circulatia sangelui este slaba in acea zona, senzatia de a doua zi poate fi cea de amorteala, insotita de furnicaturi, dureri, scaderea fortei in brat. In cazul in care nervii de la suprafata bratului au fost comprimati mai mult timp, nu veti putea strange pumnul si nici rasfira degetele de la mana.

Integral in Evenimentul Zilei