Femeile au mai multe aspiratii, existand o prapastie intre ceea ce vor si ceea ce ajung sa obtina

La 40 de ani, barbatii sunt mai multumiti de situatia financiara, iar la 60 de cea familiala

De-a lungul vietii, barbatii sunt mult mai fericiti decat femeile, pentru ca isi ating aproape toate tintele si isi indeplinesc cele mai multe visuri. Concluziile apartin unui grup de cercetatori americani, care au discutat cu mai multe cupluri trecute de varsta de 40 de ani. Cercetatorii au constatat ca femeile pornesc in viata cu o dorinta mult mai mare de reusita, insa multe dintre visurile lor raman neimplinite, iar la varsta a treia ajung sa aiba foarte multe regrete. In plus, la tinerete, femeile sunt mai capabile decat barbatii de aceeasi varsta sa munceasca pentru implinirea financiara si personala. O explicatie ar putea fi aceea ca femeile au mai multe aspiratii decat barbatii, care isi stabilesc tinte putine si sigure.

Astfel, la 40 de ani, barbatii sunt mai multumiti de situatia lor financiara, decat femeile de aceeasi varsta. Trecerea anilor le aduce barbatilor mai multe satisfactii personale decat femeilor, iar dupa 60 de ani ei se declara cei mai fericiti de situatia familiala.

Femeile se casatoresc mai tinere si sufera deceptii mai repede

Cercetatorii au constatat ca la femei exista o prapastie intre ceea ce vor si ceea ce au, in timp ce barbatii sunt mult mai aproape de atingerea tintelor. La 20 de ani, aproape 90 la suta dintre femei isi doresc o casnicie fericita, iar in aceasta decada ele sunt mai implinite decat barbatii pentru ca isi ating acest ideal foarte repede si usor. Insa graba spre altar aduce satisfactii pe o perioada mai scurta de timp, pentru ca multe casnicii se dovedesc a fi nereusite.

Integral in Gandul