Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cat esti de sanatos! Este noua deviza a medicilor si pe buna dreptate. Din ce in ce mai multe studii demonstreaza ca alimentele sunt cauzele aparitiei unor boli destul de grave.

Specialistii americani citati de site-ul webmd.com spun ca exista alimente capabile sa sustina buna functionare a organismului si chiar sa ne prelungeasca viata. Iata cateva alimente care au o mare influenta asupra longevitatii.

Pestele contine taurina, un aminoacid cu efect hipotensor, hipocolesterolemiant si de reducere a frecventei cardiace, care este asociat cu scaderea mortalitatii, mai ales in cazul celor suferinzi de afectiuni cardiovasculare.

Soia este un aliment care diminueaza efectele negative ale proteinelor de origine animala. Impreuna cu orezul, soia reduce, in decurs de doar trei-patru saptamani, nivelurile tensiunii arteriale si ale colesterolului. Explicatia consta in faptul ca germenii de soia contin izoflavone, asemanatoare structural cu hormonii estrogeni.

Integral in Click