Ordinul Ministerului Sanatatii Publice, intrat ieri in vigoare, prin care se interzice comercializarea produselor de tip fast-food in incinta scolilor nu este suficient pentru ca elevii sa aiba o alimentatie sanatoasa.

Parintii trebuie sa fie atenti ca micutii sa aiba parte de produse care sa nu-i imbolnaveasca tot timpul zilei, inclusiv in pachetelul pentru scoala. Mezelurile trebuie eliminate pe cat posibil, ca si hamburgerii, dulciurile sau iaurturile cu fructe. Laptele, iaurtul simplu, painea prajita, mierea, fasolea, puiul sau pestele trebuie insa consumate din belsug.

Pachetelul copilului ar trebui sa cuprinda un sandvici cu branzeturi sau friptura de pui rece si fructe. „Dintre mezeluri, alegeti-le pe cele cu carne macra“, va sfatuieste nutritionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de diabet zaharat si obezitate Mosilor din Bucuresti.

Recomandate sunt si sandviciurile cu somon, completeaza specialistii citati de site-ul WebMD. Somonul este o sursa foarte buna de acizi grasi omega 3, esentiali pentru dezvoltarea creierului.

Integral in Evenimentul Zilei