Durerea este un rau necesar. In lipsa ei, nimeni nu-si poate da seama ca este ceva in neregula cu organismul. O modalitate pentru a descoperi bolile din timp este de a lua in seama reactiile corpului. Iata sapte tipuri de dureri care nu ar trebui desconsiderate.

1 Durerile puternice de cap.

In caz de raceala, este posibil sa fie o durere de cap provocata de sinusurile infundate. In lipsa acesteia, poate fi, totusi, vorba despre o hemoragie la nivelul creierului. Daca nu poate fi pusa in legatura cu nimic (lipsa somnului, mese neadecvate), este necesar consultul medicului de familie ori al unui specialist neurolog. „Cele mai crunte dureri de cap semnaleaza, de regula, prezenta unui anevrism (n.r. - hemoragie la nivelul creierului)“, spune Sharon Brangman, purtator de cuvant pentru Societatea Americana de Geriatrie.

2 Disconfort la nivelul pieptului.

Durerile in piept pot semnala o pneumonie sau un atac de inima. „Nu asteptati sa va doara mai rau“, sugereaza cardiologul Jerome Cohen, citat de WebMd. Problemele cu inima pot aparea si ca un disconfort la nivelul gatului, maxilarului, umarului ori bratului stang, simptome care pot fi insotite de greata. Nu este necesar ca aceste dureri sa se manifeste puternic, dintr-odata. Ele pot aparea intermitent si pot avea legatura cu supararile ori agitatia dintr-o zi sau alta. Daca apar numai la efort, este posibil sa fie doar angina pectorala.

Integral in EvZ.