Ceaiul de musetel scade glicemia si alte complicatii asociate diabetului, sustin cercetatorii britanici si japonezi. In plus, s-a constatat o absorbtie mai scazuta a unor compusi dulci din glucoza, care afecteaza vederea si celulele nervoase. Specialistii recomanda consumul unei cesti cu ceai de musetel in timpul meselor, efectele fiind vizibile in decurs de trei saptamani.

Acestia au explicat ca anumiti compusi din floarea de musetel inhiba activitatea unor enzime care sunt reponsabile de conversia sucrozei in glucoza, care duce la cresterea indicelui glicemic. Totusi specilistii spun ca mai etse nevoie si de alte cercetari pentru a stabili exact traseul parcurs de acesti compusi, o data aborbiti in sange. Efectele sporesc in cazul pacientilor care au o dieta echilibrata si fac miscare zilnic. Numai in UE exista 19 milioane de diabetici, cifra care va ajunge la 26 de milioane pana in anul 2030, dupa cum arata estimarile specialistilor.

Gandul