O pilula care ajuta la metabolizarea alcoolului, numita si antimahmureala, a fost lansata ieri si in Romania, dupa Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Aceasta contine vitamina C, hormoni antistres, vitamine din compelxul B, cisteina si alte substante care fac organismul sa reziste, dupa un abuz facut la o petrecere. „Este o pilula care te ajuta sa te trezesti cu capul limpede dimineata, dar se recomanda ocazional“, a declarat, ieri, Mihai Baron, presedintele Live Well, compania care aduce in tara noastra produsul.

Producatorii spun ca este bine sa consumati nu mai mult de 6-8 capsule, la o petrecere. Pilula costa 39 de lei, se gaseste in farmacii si nu poate fi cumparata de cei care au sub 21 de ani.

Psihiatrii avertizeaza insa asupra efectelor pe care le poate avea consumul de alcool asupra organismului. Acesta poate provoca dependenta si modificari la nivelul creierului. „Induce un somn agitat, afecteaza judecata, gandirea“, aminteste psihiatrul Letitia Dobranici, de la Spitalul Universitar CFR 2 din Bucuresti.

Evenimentul Zilei