Micutii sub 4 ani nu ar trebui tratati cu medicamente contra racelii, deoarece pot cauza urticarie si tulburari neurologice.

Copiii mai mici de 4 ani nu ar trebui sa consume medicamente pentru raceala sau tuse, deoarece pot cauza efecte secundare severe precum halucinatii sau tulburari de echilibru, au recunoscut recent companii farmaceutice din SUA care au astfel de produse pe piata. Studiile arata ca cele mai multe probleme apar la copiii de 2-3 ani.

In SUA, avertismentele privind reactiile adverse ale siropurilor urmeaza sa fie precizate pe prospect. In perioada 1969-2006, la Food and Drug Administration au ajuns 54 de cazuri de decese la copii, care ar fi putut fi cauzate de folosirea unor descongestionante nazale ce contin ingrediente precum pseudoefedrina, efedrina si fenilefrina. Acestea pot da stari de agitatie si cresc tensiunea.

Moleseala si tulburari de echilibru

Problemele cauzate de OTC-uri pentru raceala si tuse trimit anual aproximativ 7.000 de copii la urgenta cu urticarie, moleseala si tulburari de echilibru, potrivit unui studiu realizat de US Centers for Disease Control and Prevention.

Integral in Evenimentul Zilei