Persoanele care asculta muzica la casti, o ora pe zi, risca sa-si piarda auzul in cinci ani. Intre 2,5 si 10 milioane de persoane risca sa isi piarda auzul in cinci ani pentru ca asculta mai mult de o ora pe zi muzica la casti, la volum ridicat, arata un raport privind raspandirea playerelor personale printre tineri, publicat luni de Comisia Europeana (CE). Cercetarile arata ca 5-10% dintre utilizatorii de playere isi pierd ireversibil auzul din cauza folosirii frecvente a acestor aparate la volum ridicat, scrie Romantica.

Broccoli insanatoseste plamanii. Suferintele plamanilor ar putea fi usurate printr-un consum regulat de broccoli, se arata intr-un studiu efectual la Scoala de Medicina Johns Hopkins. Broccoli a fost asociat deja cu imbunatatiri aduse inimii, creierului si chiar in prevenirea cancerului, scrie Gandul.

5 pasi simpli spre o viata mai lunga pentru femei. Publicatia "Daily Express" a publicat concluziile unui studiu care recomanda cinci pasi simpli de urmat pentru a prelungi in mod sanatos viata si pentru a reduce la minimum riscurile unor imbolnaviri, scrie Romania libera. Potrivit specialistilor, cheia succesului catre o viata mai lunga are cinci reguli clare, poate chiar banale, dar care sunt asociate cu o scadere spectaculoasa a nivelului morbiditatii: 1) Renuntarea la fumat. 2) O dieta sanatoasa. 3) Exercitii fizice. 4) 1 pahar de vin/zi. 5) Perseverenta in idei si actiuni.

Va doare spatele? Faceti sport! Muschi tensionati, hernie de disc, nervi intepeniti, discopatie si deformarea coloanei vertebrale: 80% dintre europeni sufera de dureri de spate. Specialistii cotidianului german “Bild” ne spun care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate si cum putem sa scapam de acestea. Durerea de spate reprezinta o afectiune comuna: 80% dintre europeni simt cel putin o data in viata o durere acuta in regiunea dintre gat si noada. La o femeie din cinci si la un barbat din sapte, durerile vertebrale sunt cronice, scrie Click.

Cofeina in exces stimuleaza dezvoltarea tumorilor canceroase. Un consum crescut de cofeina poate stimula cu aproape 70% dezvoltarea tumorilor canceroase mari, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la universitatile Harvard si Tokyo Woman's Medical, preluat de presa britanica de specialitate. Rezultatele studiului arata ca mai mult de patru cesti de cafea pe zi cresc riscul de a face cancer si ca un consum mare de bauturi cofeinizate ajuta tumorile mai mari de doi centimetri sa se dezvolte, scrie Romantica.