Copiii romani sunt hraniti tot mai prost. Copiii prescolari au o dieta saraca in fructe, legume si lactate, arata un studiu realizat, in premiera, de medicii din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hateganu“, din Cluj-Napoca. In schimb, prefera dulciurile si mezelurile. Nici uleiurile sanatoase din peste, masline, nuci nu fac parte din alimentatia micutilor, acceptata fiind, mai degraba, margarina. In urma acestui studiu, specialistii atrag atentia ca o alimentatie nesanatoasa in copilarie are efecte negative pe termen lung. Este vorba de dezvoltarea nearmonioasa a copilului (ex.: deformarea oaselor), dar si de un organism mai fragil, mai expus riscurilor de a face boli, scrie EvZ.

Infectiile provocate de lentilele de contact duc la pierderea ochiului. Inlocuirea ochelarilor de vedere cu lentile de contact se face strict in anumite situatii, impuse de bolile ochiului, spun oftalmologii. Lentilele sunt indicate in viciile de refractie mari, keratoze (leziune precanceroasa a pielii), dar nu sunt recomandate persoanelor care au inflamatii oculare sau care fac frecvent conjunctivita, scrie Gandul.

Cum combatem stresul. Masajul, muzica de relaxare, baile calde si practicarea unui sport ne ajuta sa indepartam efectele oboselii si ale stresului. Avalansa de responsabilitati zilnice si ritmul ametitor in care se intampla lucrurile isi pun amprenta in mod negativ asupra organismului nostru. Daca nu gasim modalitatile potrivite pentru a-l contracara, stresul poate sa ne imbolnaveasca trupul si mintea si ajunge chiar sa ne schimbe comportamentul si sentimentele, scrie Adevarul.

Cum ne influenteaza vremea starea de sanatate. Desi cei mai multi dintre noi suntem tentati sa nu-i luam in serios pe cei care se plang ca sunt meteodependenti, exista cativa factori meteorologici care afecteaza organismul. Iata cum poate sa ne afecteze vremea starea de sanatate: Ploaia. Vremea urata poate determina cresterea in greutate prin micsorarea nivelului de vitamina D din corp. Aceasta vitamina influenteaza producerea unui hormon care transmite creierului senzatia de satietate, scrie Cancan.

Vinul rosu face bine fumatorilor. Consumul de vin rosu, cu ma­sura, poate reduce riscul a­paritiei cancerului pulmonar. Conform unui studiu realizat de specialistii americani, pu­blicat in Can­cer Epi­de­miology, Bio­markers and Pre­ven­tion, per­soa­nele fumatoare care beau un pahar de vin rosu zilnic sunt cu 60% mai putin expuse riscului de a dezvolta a­­ceas­ta maladie. Vinul alb nu are insa acelasi e­fect, fapt care sugerea­­za ca protectia este ofe­­rita mai degraba de anumite ingrediente spe­cifice vinului rosu, pre­cum flavonoizii (an­ti­oxi­danti hidroso­lu­bili, prezenti in mod na­tural in fructe, le­gume, ceai si vin), scrie Libertatea.