Cum va protejati de raceli la birou. Una dintre cele mai bune metode de a va proteja de gripa sau de raceala cand sunteti la serviciu este sa va spalati cat mai des pe maini. Atunci cand unul dintre colegii dv. tuseste sau stranuta, puteti intra in contact cu particule infectate. Daca va atingeti ochii, gura sau nasul si nu v-ati spalat pe maini, riscul de a va imbolnavi este mare. Un studiu realizat de cercetatorii de la University of Virginia Health System in 2006 a demonstrat ca virusurile pot fi transmise si prin folosirea unui telefon pe care l-a utilizat inainte o persoana racita. Medicii romani avertizeaza ca, in ultima saptamana, numarul infectiilor respiratorii a crescut cu peste 40%, scrie EVZ.

Vegetarienii sunt cei mai vulnerabili in fata bolilor. Copiii nascuti de mame care consuma doar fructe si legume au circumferinta craniana mai mica. Nutritionistii avertizeaza ca vegetarienii, persoanele care nu mananca produse de origine animala, au un sistem imunitar mult mai slab comparativ cu indivizii care consuma si carne. „Excesele nu fac bine organismului. Vegetarienii sunt vulnerabili in fata tuturor bolilor, pentru ca proteinele din carne ajuta organismul sa-si creeze anticorpii de care acesta are nevoie in lupta cu microbii. Vegetarienii au probleme de concentrare, iar ideea ca acestia ar avea o capacitate de memorare mult mai mare este total eronata. Bineinteles ca si legumele sau fructele contin anumite proteine, dar acestea nu pot fi asimilate de corp decat cu aju­torul proteinelor din carne”, afirma prof. dr. nutri­tionist Gheorghe Mencinicopschi, directorul de la Institutul de Cercetari Alimentare. Specialistul avertizeaza ca situatia devine si mai grava atunci cand femeile vegetariene raman insarcinate, relateaza Gandul.

Nu ii indopati pe copii cu multivitamine! Alimentatia echilibrata poate inlocui capsulele cu multivitamine. Parintii sunt tot mai tentati sa dea multivitamine copiilor, insa medicii atrag atentia ca pastilele nu compenseaza deficientele alimentare. Vitaminele necesare copilului aflat in crestere pot fi procurate din numeroase legume si fructe. Copiii aflati in perioada de crestere au nevoie de o alimentatie bogata in vitamine si minerale. Acest lucru presupune alcatuirea unei diete pe baza de fructe proaspete, legume, carne degresata, peste, cereale integrale, nuci, lapte si branzeturi. Multe dintre aceste alimente nu sunt tentante pentru micuti, motiv pentru care parintii apeleaza la vitaminele sub forma de capsule, care prin forma, culorile vii si gustul aromat, ii atrag pe micuti. Cu toate acestea, medicii ne atrag atentia asupra faptului ca aceste pastilute trebuie sa completeze alimentatia sanatoasa si nu sa o inlocuiasca, scrie Adevarul.

Masajul: sanatate fara medicamente. Stresatilor li se recomanda impachetarile cu ciocolata, sedentarilor, presomasajul, iar celor cu insomnii, acupunctura „fara ace“. In functie de problemele de sanatate pe care le are un pacient, terapeutii recomanda un anumit tip de masaj. Pentru relaxare sunt eficiente bandajele cu pietricele, impachetarile cu ciocolata, esentele de migdale, iar durerile de spate pot fi alungate cu un masaj japonez. Indiferent de terapie, sunt necesare cel putin 10 sedinte, scrie EVZ.

Epilarea cu ceara fierbinte duce la aparitia varicelor. Specialistii dermatologi atrag atentia ca epi­larea cu ceara fierbinte stimuleaza aparitia varicelor. Totodata, aceasta arde pielea si produce dilatarea vaselor de sange. „Este preferabil ca epilarea sa se faca cu aparat individual electric de epilare, iar inainte si dupa aceasta operatiune este obligatorie folosirea solutiilor dezinfectante. Daca se opteaza pentru ceara, aceasta trebuie sa fie de unica folosinta”, precizeaza prof.dr. dermatolog Anca Zbranca, citata de Gandul.