„Garnituri“ pentru diete Daca vreti sa nu renuntati la o dieta la scurt timp dupa ce ati inceput-o, este bine sa va adaptati mai intai la schimbarea din alimentatia dumneavoastra. Medicii va sfatuiesc sa nu va propuneti sa slabiti mai mult de 4 kilograme intr-o luna si nici sa va infometati. Dietele trebuie sa fie adaptate in functie de stilul de viata, de programul pe care il aveti, dar si de varsta. Nu renuntati la alimentele preferate. Daca o dieta exclude unul dintre alimentele dv. favorite, sansele de a o urma pe termen lung sunt mici. Dieta inseamna sa limitati consumul anumitor alimente, nu sa va fortati sa eliminati complet mancarurile care va plac foarte mult. Stabiliti-va obiectivul. Ce anume vreti sa obtineti daca tineti o dieta? Unele persoane tin regim ca sa scape de kilogramele in plus, altele ca sa scada nivelul colesterolului, iar altele pentru ca au diabet. Examinati-va istoricul dietelor. Daca ati mai tinut regim si nu l-ati dus pana la capat, specialistii va recomanda sa va ganditi la ce motive ati avut, dar si la aspectele bune ale dietei pe care ati avut-o, scrie EvZ.

Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie Contraceptivele injecta­bile reprezinta o alternativa mult mai simpla decat pilulele anticonceptionale. Si asta deoarece injectiile se fac doar de trei ori intr-un an si ofera protectie pentru toate cele 365 de zile. „Injectiile se fac la patru saptamani, la opt si la 12 saptamani, iar protectia este asigurata pentru 50 de saptamani. Din pacate, romancele sunt destul de reticente fata de aceasta metoda. Odata ca le este frica de injectii si apoi pentru ca spun ca e mai comod sa-si ia de la farmacie pilulele anticonceptionale, care se dau, din pacate, fara reteta”, spune dr. ginecolog Gabriel Lemnete, citat de Gandul.

9 mituri false despre alimente

1. Nu este bine sa recongelam carnea Nu e interzis sa recongelam carnea care ne-a ramas negatita. Important este felul in care facem acest lucru. Temperatura camerei nu trebuie sa fie foarte ridicata, pentru ca acest lucru ar favoriza dezvoltarea unor bacterii responsabile cu intoxicatia alimentara.

2. Carbohidratii ne ingrasa Carbohidratii nu determina cresteri in greutate, dar pot contribui la aportul de calorii. Acelasi principiu se aplica si la proteine si grasimi. Specialistii spun ca totul depinde de cum asociem alimentele. Problema e ca acestia nu ne dau senzatia de saturatie.

3. Este mai sanatoasa mancarea vegetariana din restaurante? Depinde de felul de mancare, pentru ca multe portii vegetariene sunt bogate in grasimi, intrucat sunt prajite sau amestecate cu branza sau smantana. Daca alegeti feluri de mancare cu sos de rosii este foarte bine.

4. Nu luati cina dupa ora 19. Nu conteaza ora sau tipul de alimente de la cina. Daca mancati alimente bogate in calorii se vor depune fie dupa-amiaza, fie seara. Specialistii recomanda sa nu mancati de mai multe ori inainte de culcare pentru ca va poate afecta digestia si somnul, scrie Libertatea.

7 sfaturi pentru a evita divortul Secretul unei casnicii fericite se pare ca exista. Cel putin, specialistii britanici au descoperit cateva modalitati prin care sa ai o relatie fericita si de lunga durata, care sa nu se termine printr-un divort. Zilele trecute, Libertatea v-a dat cateva sfaturi care sa previna despartirea. Deoarece lista este lunga, va prezentam acum si alte modalitati prin care va puteti salva mariajul.