Utile: 9 mituri false despre alimente; 7 sfaturi pentru a evita divortul; Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie 

de Codrin Taut     HotNews.ro
Luni, 27 octombrie 2008, 2:48 Revista Presei | Utile

„Garnituri“ pentru diete Daca vreti sa nu renuntati la o dieta la scurt timp dupa ce ati inceput-o, este bine sa va adaptati mai intai la schimbarea din alimentatia dumneavoastra. Medicii va sfatuiesc sa nu va propuneti sa slabiti mai mult de 4 kilograme intr-o luna si nici sa va infometati. Dietele trebuie sa fie adaptate in functie de stilul de viata, de programul pe care il aveti, dar si de varsta. Nu renuntati la alimentele preferate. Daca o dieta exclude unul dintre alimentele dv. favorite, sansele de a o urma pe termen lung sunt mici. Dieta inseamna sa limitati consumul anumitor alimente, nu sa va fortati sa eliminati complet mancarurile care va plac foarte mult. Stabiliti-va obiectivul. Ce anume vreti sa obtineti daca tineti o dieta? Unele persoane tin regim ca sa scape de kilogramele in plus, altele ca sa scada nivelul colesterolului, iar altele pentru ca au diabet. Examinati-va istoricul dietelor. Daca ati mai tinut regim si nu l-ati dus pana la capat, specialistii va recomanda sa va ganditi la ce motive ati avut, dar si la aspectele bune ale dietei pe care ati avut-o, scrie EvZ.


Anticonceptionalele, trei injectii pentru un an de protectie Contraceptivele injecta­bile reprezinta o alternativa mult mai simpla decat pilulele anticonceptionale. Si asta deoarece injectiile se fac doar de trei ori intr-un an si ofera protectie pentru toate cele 365 de zile. „Injectiile se fac la patru saptamani, la opt si la 12 saptamani, iar protectia este asigurata pentru 50 de saptamani. Din pacate, romancele sunt destul de reticente fata de aceasta metoda. Odata ca le este frica de injectii si apoi pentru ca spun ca e mai comod sa-si ia de la farmacie pilulele anticonceptionale, care se dau, din pacate, fara reteta”, spune dr. ginecolog Gabriel Lemnete, citat de Gandul.


9 mituri false despre alimente
1. Nu este bine sa recongelam carnea Nu e interzis sa recongelam carnea care ne-a ramas negatita. Important este felul in care facem acest lucru. Temperatura camerei nu trebuie sa fie foarte ridicata, pentru ca acest lucru ar favoriza dezvoltarea unor bacterii responsabile cu intoxicatia alimentara.

2. Carbohidratii ne ingrasa Carbohidratii nu determina cresteri in greutate, dar pot contribui la aportul de calorii. Acelasi principiu se aplica si la proteine si grasimi. Specialistii spun ca totul depinde de cum asociem alimentele. Problema e ca acestia nu ne dau senzatia de saturatie.

3. Este mai sanatoasa mancarea vegetariana din restaurante? Depinde de felul de mancare, pentru ca multe portii vegetariene sunt bogate in grasimi, intrucat sunt prajite sau amestecate cu branza sau smantana. Daca alegeti feluri de mancare cu sos de rosii este foarte bine.

4. Nu luati cina dupa ora 19. Nu conteaza ora sau tipul de alimente de la cina. Daca mancati alimente bogate in calorii se vor depune fie dupa-amiaza, fie seara. Specialistii recomanda sa nu mancati de mai multe ori inainte de culcare pentru ca va poate afecta digestia si somnul, scrie Libertatea.

7 sfaturi pentru a evita divortul Secretul unei casnicii fericite se pare ca exista. Cel putin, specialistii britanici au descoperit cateva modalitati prin care sa ai o relatie fericita si de lunga durata, care sa nu se termine printr-un divort. Zilele trecute, Libertatea v-a dat cateva sfaturi care sa previna despartirea. Deoarece lista este lunga, va prezentam acum si alte modalitati prin care va puteti salva mariajul.
























5181 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Geez (Luni, 27 octombrie 2008, 16:32)

    alin [anonim]

    "1. Nu este bine sa recongelam carnea Nu e interzis sa recongelam carnea care ne-a ramas negatita. Important este felul in care facem acest lucru. Temperatura camerei nu trebuie sa fie foarte ridicata, pentru ca acest lucru ar favoriza dezvoltarea unor bacterii responsabile cu intoxicatia alimentara"
    Guys nu prea are nici o logica, poate data viitoare nu mai folositi google translator !
    Important este nu cum facem recongelarea ci dezghetarea! Daca dezghetarea se face treptat mutand carnea din congelator in frigider , atunci poate fi recongelata, problema e cand decongelam tinand carnea la temperatura camerei!
    Got it?
    Daca hotnews.ro era US based va dadeam in judecata :P !
  • 0 (0 voturi)    
    de microbiologie alimentara ati auzit?.. (Marţi, 28 octombrie 2008, 1:22)

    andrei p. [anonim]

    S-au facut descoperiri cutremuratoare in rastimpul de un an de cand am studiat microbiologia in facultate?...
    Procesul de formare a cristalelor de gheata in masa carnii in timpul congelarii modifica puternic structura acesteia, eliberand cantitati mari de suc celular bogat in nutrienti. Carnea dezghetata "lasa apa", care de fapt nu e apa ci un mediu favorabil cresterii bacteriene. Cum in mod uzual aceste decongelari se fac prin lasarea carnii la temperatura camerei (15-20 C, daca nu mai mult) sensibil mai mult decat ar fi strict necesar, nu e deloc o raritate multiplicarea incarcaturii microbiene cu un factor de cel putin 10, inclusiv a unor germeni patogeni sau conditionat patogeni.
    Unul din motivele pentru care carnea tocata are un termen de valabilitate f scurt, congelarea ei fiind nerecomandata.

    Ce sa zic... mananca tu cat poti de des carne recongelata, am prieteni studenti la medicina si au nevoie de pacienti.

    Cat despre decongelare, optim ar fi in apa rece, cam la 10 C.


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version