Operatii revolutionare pentru cataracta. Un tratament revolutionar in oftalmologie, inventat in America, poate ajuta pacientii cu cataracta sa-si imbunatateasca vederea. Este vorba despre o lentila performanta, de numai sase milimetri, care inlocuieste cristalinul afectat de boala. Astfel de interventii chirurgicale se fac in special in clinicile private de oftalmologie din tara. Pretul unei astfel de lentile este dublu fata de un cristalin artificial obisnuit, ajungand pana la 2.000 de lei, scrie Evenimentul Zilei.

Cartoful, tratamentul ideal pentru aciditatea gastrica. Cartofii fierti, inabusiti sau copti sunt o sursa bogata de energie, datorita faptului ca aceste alimente contin glucide complexe de tip amidon, mentioneaza nutritionistii. „Cortoful scade si aciditatea gastrica, pentru ca are in compozitia lui anumite substante alcalinizante. Aceasta leguma este benefica pentru persoanele bolnave de ulcer”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de Gandul.

Cum preveniti durerile in gat. O durere in gat va poate face sa va simtiti groaznic, asa ca nu ar fi rau sa invatati cum sa o preveniti. Foarte importanta este igiena personala: sa va spalati des pe maini, sa nu folositi tacamurile ori paharele in comun cu alte persoane, sa stergeti tastatura computerului inainte sa lucrati la acesta. Daca mancati fructe, inclusiv lamai, trebuie sa le spalati bine inainte, astfel incat particulele de praf sa nu ajunga in gura si apoi in gat. Toate acestea ajuta la inlaturarea bacteriilor si a virusurilor care ar putea ajunge pe mucoasa faringiana. Un alt sfat al specialistilor este sa nu fumati si sa nu beti foarte rece ori foarte fierbinte, deoarece va puneti in pericol mucoasa faringiana, scrie Evenimentul Zilei.

Dieta-fulger fara cereale. Pentru o silueta de invidiat, poate fi utila o dieta-fulger fara cereale: un plan de 10 zile in care sa fie evitate produse care sa contina orice tip de cereale. Nu este usor sa renunti la astfel de alimente, pentru ca cerealele sunt de multe ori un ingredient de baza sau "ascuns" al multor produse, scrie ziare.com citat de Romania libera.