Viata sociala secreta a bebelusilor in premiera mondiala, un grup de cercetatori de la Universitatea Charles Sturt au studiat modul de comportament si de interactiune sociala al mai multor copii cu varsta de pana la 1 an. Prof. Ben Bradley, seful echipei de lucru, sustine, citat de "Daily Telegraph", ca sugarii au propria scara de valori si un set distinct de reguli in relatiile interumane. Dincolo de relatia afectiva speciala cu mama, sugarii se pare ca au anumite preferinte in interactiunile sociale cu anumite persoane din cercul de cunoscuti, fie ca este vorba de adulti sau copii. Astfel, bebelusii au capacitatea de a-si selecta anturajul, manifestand reactiile comportamentale si emotionale extrem de diverse, in functie de stimuli si asteptari. "Ei pot fi deopotriva gelosi, egoisti, altruisti sau duplicitari" - explica profesorul Bradley, scrie Romania Libera.

Specialistii australieni au identificat o serie de gene care cresc de opt ori probabilitatea ca anumiti bolnavi sa sufere un timp mai indelungat si sa prezinte simptome mai severe de gripa. Totodata s-a descoperit si faptul ca un mic grup de persoane prezinta o anumita combinatie de gene care produce o rezistenta crescuta in fata gripei si contribuie la vindecarea mai rapida a pacientilor, scrie Romania Libera.

Cremele antirid ineficiente Cremele menite să întinerească faţa nu au nici un efect asupra tenului, ba mai mult, aceste produse sunt considerate o mare pierdere de bani, susţin cercetătorii britanici de la Colegiul Universitar din Londra. Oamenii de ştiinţă precizează că antioxidanţii, substanţele de bază ale acestor produse, au un efect foarte mic asupra texturii pielii sau deloc. Astfel, specialiştii recomandă pentru un ten mereu luminos şi tânăr mâncarea sănătoasă şi cât mai multe exerciţii faciale. Astfel de exerciţii, spun cercetătorii, trebuie făcute într-un mod circular, din interior spre exteriorul feţei, pentru a îndepărta ridurile. Britanicii au testat substanţele de bază ale cremelor antirid pe cobai şi au observat că aceştia nu prezentau nici o urmă de întinerire, afirma Gandul.

Starea de nefericire, tratată prin hipnoză Terapia prin hipnoză este cea mai de succes metodă pentru tratarea stărilor de nefericire, a depresiilor, anxietăţilor şi a fobiilor de orice fel, cu precizarea ca pacientul să fie motivat pentru schimbare, afirmă psihoterapeuţii. "Terapia prin hipnoză constituie tipul de terapie care utilizează starea modificată de conştiinţă, care permite accesul la restructurarea unor conţinuturi psihice şi ameliorarea sau chiar vindecarea unor simptome, precum atacurile de panică, depresiile care pot avea diferite cauze, tulburările alimentare, tulburările de somn şi anxietăţile", menţionează psihoterapeutul Mihaela Sahlean. Totodată, specialistul afirmă că pentru această metodă este foarte important gradul de sugestibilitate a pacientului, scrie Gandul.

Cum îţi asiguri sănătatea când pleci să vezi străinătatea Pe lângă cardul european acordat de stat, este indicată şi o asigurare privată de sănătate. În cazul unui tratament de urgenţă în străinătate, aţi putea scoate bani din buzunar dacă aveţi doar card european. O poliţă privată oferă mai multe opţiuni. Cardul european de asigurat este valabil numai pentru statele UE şi doar pentru o perioadă maximă de şase luni de la emitere. Pe baza acestui card, posesorul (care trebuie să fie asigurat la stat) poate beneficia de servicii medicale pentru problemele de sănătate apărute în timpul şederii temporare într-unul dintre aceste state, nu şi pentru afecţiunile preexistente deplasării. Dar ce acoperă practic acest card? „Cardul european acoperă servicii medicale acordate în statele membre UE în caz de urgenţe medico-chirurgicale, informeaza Adevarul.