Femeile se simt cele mai sexy la varsta de 34 de ani, potrivit unui sondaj recent prezentat de „The Daily Telegraph“. Studiul dezvaluie, de asemenea, ca femeile de varsta medie au parte doar de jumatate din partidele de sex de care se bucurau cand erau mai tinere, dar majoritatea sustin ca stiu sa le savureze mult mai bine acum. Femeile cu varste cuprinse intre 45 si 60 de ani au declarat ca, in medie, fac sex de 4-5 ori pe luna, fata de zece partide pe luna de cate au parte cele cu varste intre 20 si 30 de ani, scrie EvZ.

Cum putem sa ne reglam nevoia de cumparaturi? In cazul in care sezonul de cumparaturi va fi asa de sumbru precum se prevede, atunci vinovatul trebuie cautat intr-o zona a creierului denumita insula, aceasta impiedicand mai ales pe cei care platesc pesin sa cheltuiasca mai putin decat atunci cand platesc cu un card de credit, scrie publicatia americana Newsweek. Clientii cheltuitori sunt astfel sfatuiti sa renunte la cardurile de credit, dat fiind ca plata cu bani cash duce la aparitia unui control asupra costurilor cumparaturilor si la o limitare a cumparaturilor compulsive, un alt motiv pentru reducerea numarului de cumparaturi atunci cand platim cash fiind si faptul ca, atunci cand dai vanzatorului un manunchi de bancnote de 20 de dolari ramai cu un portmoneu mai usor, ceea ce produce o activare mai accentuata a zonei creierului responsabila cu senzatiile negative (mirosuri urate, incorectitudine, ostracizare sociala) decat atunci cand cumperi pe credit. Oamenii au ajuns la stadiul de a acorda atentie mesajelor trimise de insula, rezultatul fiind acela ca doare atunci cand se plateste cash, nu acelasi lucru intamplandu-se atunci cand se plateste cu un card de plastic, cardul de credit anesteziind actul, de altminteri dureros, de a plati, scrie Romania Libera.

Cinci metode ca sa evitati tratamentele gresite Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac cei care au nevoie de medicamente este sa mearga direct la farmacie, fara sa mai faca un control medical, sustin specialistii. Pericolul cel mai mare este ca o tuse sau o durere de stomac aparent banala sa ascunda, de fapt, o afectiune mult mai grava. Specialistii de la Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) impreuna cu medici romani va sfatuiesc ce sa faceti ca sa fiti sigur ca tratamentele pe care le luati sunt corecte. Daca tusiti, mergeti la medic, nu la farmacie. „Farmacistul nu consulta pacientul, deci nu stie de ce anume ar putea suferi. Sunt persoane care daca tusesc se duc la farmacist sa le recomande un tratament, dar ele pot suferi de ceva mai grav, cum ar fi o tuberculoza, afirma EvZ.

Grasimile, interzise pentru cei raciti Grasimile si condimentele de orice fel trebuie evitate atunci cand suntem raciti, spun medicii. „Condimentele irita mucoasa digestiva, producand o iritatie in plus, in conditiile in care organismul este deja deficitat. Trebuie evitate neaparat alimentele greu digerabile, precum si grasimile, pentru ca organismul este implicat in lupta cu microbii”, spune prof.dr.Cristian Vladescu, citat de Gandul.

O noua tehnologie minim invaziva reduce cu mai mult de jumatate dimensiunea amigdalelor marite, in doar 20 de minute. Amigdalita cronica, polipii nazali si sforaitul se pot trata printr-o noua tehnologie care scade considerabil timpul de recuperare. Aceasta metoda se numeste tehnologie cu plasma sau coblatie si foloseste un aparat pe baza de radiofrecventa. In tara noastra, procedura este folosita in Bucuresti, din luna februarie a acestui an, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ si, din luna iunie, la spitalul privat Life Memorial Hospital. Un astfel de aparat mai exista si la Brasov. „Tehnica este folosita in tratamentul adenoiditei cronice (polipii copiilor), al vegetatiilor adenoide (polipii la adult), al amigdalitei cronice si in chirurgia sforaitului“, afirma doctorul Armand Agache, medic primar ORL, Life Memorial Hospital, Bucuresti, citat de Adevarul.