Cerealele cu lapte de la micul dejun iti prelungesc viata. Un castron de cereale cu lapte consumat la micul dejun ne poate prelungi viata, sustin cercetatorii americani. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa un studiu care s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani si la care au participat 2.400 de adolescenti. Cercetatorii au concluzionat, la sfarsitul studiului, ca cerealele cu lapte au un efect extrem de benefic asupra sanatatii, scrie Gandul.

Mituri despre sanatatea dintilor. Dintii nu vor fi mai sanatosi daca se periaza intens, sustin specialistii. Dimpotriva, periajul agresiv afecteaza smaltul dentar si grabeste aparitia cariilor. Un alt mit demontat este acela potrivit caruia dintii ar trebui periati timp de trei minute. Mult mai important este ca periajul sa fie corect si sa se faca de la baza dintelui in sus, cu perii usor inclinati, scrie Adevarul.

Barbatii prefera buclele, iar parul scurt ii lasa reci. In urma unui sondaj de opinie realizat online in Marea Britanie si la care au participat peste 3.000 de barbati, se pare ca reprezentantii sexului tare sunt atrasi de femeile cu parul lung si ondulat, iar cele cu parul scurt ii lasa reci. Participantii la studiu au ales dintre pozele mai multor femei de care se simteau atrasi in functie de lungimea, structura si aspectul parului acestora. S-a realizat astfel un clasament, pe primul loc, cu 47% dintre voturi situandu-se pletele ondulate si stralucitoare, scrie Libertatea.

Saracia afecteaza activitatea cerebrala a copiilor, potrivit unui studiu. Copiii saraci au o activitate cerebrala mai scazuta si dificultati in activitatile creative si la cele care presupun rezolvarea de probleme, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Berkley din California, informeaza presa britanica de specialitate. Studiul a aratat o activitate mai redusa in lobul prefrontal, responsabil de rezolvarea problemelor si de creativitate, la copiii care traiesc in saracie, scrie Romantica.

Vitaminele si antioxidantii nu reduc riscul aparitiei cancerului. Vitaminele si antioxidantii nu protejeaza organismul impotriva aparitiei cancerului de orice tip, se arata in doua studii realizate de cercetatorii de la Universitatea din Texas si cei de la Universitatea Illinois din Chicago. Aceasta in conditiile in care studiile anterioare au aratat ca barbatii care aveau deficit de vitaminale C si E din organism, dar si un nivel scazut al seleniului, un mineral care se gaseste in mod natural in organism, riscau mai putin sa se imbolnaveasca de cancer, sugerandu-se, astfel, ca aceste vitamine ar avea proprietati anti-cancer, scrie Gandul.