Vinul care curata arterele. Medicul australian Philip Norrie sustine ca a creat „cel mai sanatos vin din lume“, care curata vasele de sange si reduce riscul infarctelor. Dr. Norrie, care are si calificarea de istoric al vinurilor, spune ca produsul sau contine intr-o sticla de 100 de ori mai multa substanta antioxidanta naturala (resveratrol) decat se gaseste in vinul obisnuit. Resveratrolul contribuie la optimizarea circulatiei sangelui, curatand arterele de micile sau mai marile depuneri de grasime, numite placi aterosclerotice, scrie EvZ.

Sase remedii pentru combaterea oboselii. Stilul de viata extrem de solicitant poate fi combatut prin cateva metode de relaxare, care ajuta la revigorare. Astfel, este indicat ca atunci cand obo­seala atinge o intensitate maxima, persoanele afectate sa isi foloseasca simturile, iar cel mai indicat este cel al mirosului. Esentele puternice, cum ar fi cele de menta, ajuta la revigorarea intregului organism. Studiile anterioare au demonstrat ca mirosurile puternice alunga cu aproximativ 15 la suta din oboseala si maresc vigilenta cu o treime, scrie Gandul.

Mancarea gatita va poate imbolnavi! Alimentele proaspete sunt de preferat celor preparate, care contin o cantitate mai mica de nutrienti. Dieta vegetariana reduce riscul de cancer mamar si de colon, iar consumul zilnic de fructe proaspete scade cu 24 la suta riscul de infarct si boli asociate. Temperaturile inalte de gatire deterioreaza structura moleculara a proteinelor si descompun fibrele naturale. Intre 30 si 50 la suta din vitaminele si mineralele continute sunt distruse in urma prepararii termice, scrie Adevarul.

De ce devin alcoolicii agresivi. Cercetatorii de la Spitalul Uni­ver­sitar Central din Helsinki au descoperit de ce unii oameni sunt foarte agresivi atunci cand beau, iar altii, dimpotriva, sunt fericiti si comunicativi. Oamenii de stiinta spun ca o influenta importanta o are gena denumita MAOA. Gena produce o enzima care descompune substantele chimice din cre­ier, acestea determinand, de fapt, starea de spirit. Cand alcoolul este combinat cu un nivel ridicat al acestei enzime se produce un amestec periculos, afirma specialistii. Pentru persoanele care au aceasta enzima bine dezvoltata este recomandat sa urmeze un tratament si sa evite bau­turile al­coolice, scrie Gandul.

Nu neglijati problemele gingiilor. Tratamentul inflamatiilor gingivale incepe intotdeauna cu indepartarea cauzei determinante: indepartarea tartrului cu periajul profesional al placii bacteriene, indepartarea lucrarilor proteice neadaptate la nivel gingival si eventual indreptarea dintilor cu aparate ortodontice, daca este cazul. Tratamentul antiinflamator consta in functie de gravitatea afectiunii in aplicarea locala de solutii antiseptice sau paste cu antibiotice si eventual antibiotice pe cale orala in functie de indicatiile medicului, scrie Click.