Cinci solutii ca sa va odihniti bine in vacanta. Beti alcool cu mult inainte de a merge la culcare, nu mancati alimente grele seara si luati de acasa perna preferata, daca dormiti la rude. Agitatia din timpul Sarbatorilor va poate afecta somnul indiferent daca luati sau nu somnifere. Petrecerile care tin pana tarziu sau vizitele la rude ori prieteni va impiedica sa va respectati programul de somn si riscati sa nu reusiti sa va odihniti suficient. Specialistii va ofera cateva sfaturi care sa va ajute sa va relaxati in aceasta perioada, foarte importante fiind cele care au legatura cu alimentele si bauturile care se consuma in cantitati prea mari zilele acestea, scrie EvZ

Expresiile faciale pe care oamenii le fac pentru a-si arata sau pentru a-si ascunde emotiile resimtite sunt controlate de creier, nu invatate de-a lungul vietii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of Personality and Social Psychology. Sportivii nevazatori si sportivii cu o vedere normala au aceleasi expresii faciale atunci cand pierd sau castiga, au explicat cercetatorii americani, care sustin faptul ca expresia faciala nu se invata de-a lungul vietii privind la cei din jur si care considera ca acestea reprezinta o reminiscenta a procesului de evolutie a oamenilor de-a lungul istoriei. Teoria potrivit careia expresia faciala este determinata genetic nu este o idee noua, fiind sugerata de oamenii de stiinta inca din 1960, scrie Romania libera.

Nu abuzati de garnitura de muraturi cu care serviti friptura, pentru a nu va pune in pericol aspectul fizic chiar de sarbatori. Nutritionistii atentioneaza ca persoanele care mananca foarte multe gogonele, castraveti murati, gogosari sau conopida risca sa-si accentueze celulita. La fel pot pati si iubitorii de morcovi sau castraveti murati. „Alimentele sarate, in special muraturile facute in saramura, au foarte multa sare, iar aceasta retine apa in tesuturi. De aceea, acest tip de alimente trebuie consumat cu moderatie mai ales de femei si, in special, de cele care au pielea in stadiul de «coaja de portocala»”, subliniaza prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, sustine Gandul.

Menta stimuleaza digestia. Menta este un remediu pentru durerile gastrointestinale, indigestii si migrene. Substantele active, precum mentolul si compusii antibiotici, au o puternica actiune antiseptica si calmanta. Menta este utila si in cazurile de astm sau bronsita pentru ca usureaza respiratia, relateaza Adevarul.