Salatele sunt mai sanatoase cu ulei de porumb. Mergeti la piata pentru a cumpara ulei si, de multe ori, ajunsi in fata rafturilor pline cu sticle, va intrebati care dintre produsele expuse sunt mai sanatoase? Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne-a spus cum trebuie ales uleiul, in functie de modul in care va fi utilizat. Folosirea gresita a uleiurilor alimentare poate duce, in timp, la probleme grave de sanatate. Spre exemplu, nu este bine sa prajiti alimentele in ulei de floarea-soarelui sau in ulei de porumb deoarece, dupa ani buni, va puteti confrunta cu boli cardiovasculare, coronariere, cu obezitate sau cancer, scrie Libertatea.

Opt boli rare ale copiilor. Nu doar gripa si racelile ii pot afecta pe micuti in sezonul rece, ci si alte boli, cu simptome asemanatoare, dar mai rare si mai contagioase. Parintii stiu mai totul despre bolile copilariei. Pentru a-i ingriji cat mai bine pe micuti, devin experti in tratarea racelilor, gripei, infectiilor urechilor, ochilor, colicilor abdominale. Sunt insa si boli mai rare pe care le fac unii copii. Ele sunt greu de „diagnosticat“, chiar si de catre un parinte experimentat, scrie EVZ.

Ceaiul de cozi de cirese, bun pentru rinichi. Consumati minimum 2-3 litri de lichide pe zi pentru a va feri de colica renala si de infectiile urinare. Aveti dureri in zona lombara sau urinati prea des in ultimul timp? Este posibil sa suferiti de litiaza sau sa aveti o colica renala. Daca vreti sa scapati de aceste dureri, trebuie sa consumati zilnic multe lichide si puteti apela si la ajutorul produselor naturiste, scrie Libertatea.

Conopida previne cancerul de colon. Conopida este o valoroasa sursa de vitamine, cunoscuta pentru eficienta sa in prevenirea si tratarea cancerului, in special a celui de colon. Aceasta leguma contine cantitati importante de sulf, calciu, magneziu si potasiu. Datorita aportului caloric redus, conopida este utila in curele de slabire, subliniaza fitoterapeutul Eugen Giurgiu, anunta Adevarul.

Joaca in aer liber reduce riscul aparitie miopiei. Copiii care isi petrec timpul liber jucanduse in fata blocului sau in curte au sanse mici de a suferi de miopie, sustin cercetatorii de la Centru de Cercetare de Oftalmologie din Australia. Specialistii spun ca ochiul are nevoie de cel mult trei ore pe zi de lumina naturala. Miopia, mai ales in cazul copiilor, este rezultatul orelor pierdute in fata calculatorului sau a televizorului. Culorile oferite de calculator si televizor sunt artificiale, iar intensitatea lor este una mult prea intensa pentru ochi, lucru care duce la deteriorarea lui, precizeaza oamenii de stiinta, scrie Gandul.

Biorezonanta va poate scapa de „robia“ nicotinei. O alta metoda prin care puteti scapa de acest viciu sunt tigarile electronice. Cancerul, infarctul sau astmul sunt cateva dintre consecintele fumatului. Riscul aparitiei acestor afectiuni scade semnificativ in primii ani dupa renuntarea la tigari. Dupa 48 de ore de la renuntarea la tutun, nicotina este eliminata din organism. Plasturii, guma, tabletele sublinguale, spray-urile si inhalatoarele cu nicotina, precum si unele medicamente, fac parte din terapia de renuntare la fumat, scrie Adevarul.