Cafeaua tine maladia Alzheimer la distanta. Daca beti, la varsta mijlocie, intre 3 si 5 cafele pe zi, reduceti cu doua treimi riscul declansarii maladiei lui Alzheimer. O informatie binevenita, comunicata de dr. Susanne Sorensen, de la Societatea Alzheimer, pe baza rezultatelor unui studiu realizat de cercetatori suedezi si finlandezi pe 1.500 de barbati si femei pe care i-au intrebat, de-a lungul unei perioade de 21 de ani, despre consumul de cafea. La sfarsitul acestei perioade, in grup existau 61 de cazuri de dementa senila, scrie Romania Libera.

Terapia placebo, trucul care pacaleste boala. Un pacient din trei raspunde bine la tratamentele false, bazate doar pe autosugestie. Terapia prin placebo ia amploare in randul medicilor americani. In Romania, acest tip de tratament este utilizat pentru demonstrarea beneficiilor unor medicamente. Deseori considerata inselatoare, terapia prin placebo este folosita de mediciii romani pentru evaluarea eficacitatii unor medicamente aflate in studiu, noteaza Adevarul.

Pestele, recomandat diabeticilor. Consumul regulat de peste contribuie la prevenirea instalarii insuficientei renale la persoanele care sufera de diabet. Asta, in ciuda faptului ca diabeticilor li se recomanda limitarea cantitatii de proteine, pentru a preveni deteriorarea rinichilor, noteaza Libertatea.

Motivele pentru care barbatii fug de doctor. De ce e atat de greu sa convingi un barbat ca trebuie sa-si faca macar un control de rutina? Pentru unii e teama de boala, in timp ce pentru altii doar frica de necunoscut e cea care ii retine sa mearga la doctor. Numai cei care au trecut deja prin asta si au constatat ca nu e mare scofala au o alta impresie. Barbatii consulta medicii de familie destul de rar in comparatie cu femeile, in ciuda faptului ca sunt mult mai predispusi la accidente, violenta si boli. Ei au, de asemenea, reputatia de pacienti intoleranti la durere sau disconfort. Iar adaugate la acestea sunt frica, negarea si rusinea fata de boala, noteaza Romania Libera.

Lungimea chiar conteaza! Cel putin asta sustin cercetatorii britanici, referindu-se insa la degetele de la maini. In urma unor studii efectuate la Universitatea Cambridge, concluzia la care au ajuns a fost una singura si de neclintit: inelarul mai lung decat indexul indica fara exceptie afaceristii de succes, scrie Gandul.

Capsunele, bune pentru memorie. Oamenii de stiinta au descoperit ca anumite alimente va pot ajuta sa va imbunatatiti memoria. Este vorba de capsune, afine, spanac, peste si de galbenusul de ou. Studiile efectuate pe animale au aratat ca acelea care consuma zilnic extracte de capsune, spanac si afine isi imbunatatesc semnificativ memoria pe termen scurt. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste alimente au acelasi efect si asupra oamenilor. De exemplu, capsunele ajuta la protejarea creierului si a memoriei, noteaza Libertatea.

Tristetea nu este o boala. Se pare ca tendintele recente de a trata depresiile cu medicamante si de a alunga gandurile triste nu fac bine la sanatate. Tristetea nu ar trebui sa fie considerata o boala, ea face parte din viata fiecaruia. Tristetea are naravul de a se transforma rapid in depresie, avertizeaza psihiatrii, si chiar si atunci cand exista motive serioase sa fii trist ar fi normal sa poti lua medicamente ca sa indepartezi aceasta stare, noteaza Romania Libera.