Riscurile sarcinii multiple. Femeile care nasc mai mult de trei bebelusi deodata pot suferi de diabet si hipertensiune, iar micutii pot avea grave probleme respiratorii. Femeile care aduc pe lume mai multi bebelusi dintr-un foc fie apeleaza la proceduri de fertilizare, fie au un teren ereditar care favorizeaza sarcinile multiple. In situatii exceptionale, o femeie poate naste si mai mult de trei bebelusi, scrie EVZ.

Peste 65 la suta dintre copii au prieteni imaginari. Parintele este cel care ii sugereaza micutului prezenta unui astfel de personaj. Prietenul imaginar poate fi o alta persoana, un animal sau chiar un personaj fantastic. Prietenii imaginari reprezinta eul fiecarui copil, iar specialistii in psihiatrie afirma ca acest lucru este unul normal. Mai mult, specialistii spun ca 65 la suta dintre copii isi creeaza un astfel de prieten. „Parintii nu trebuie sa isi faca probleme daca micutul lor are un prieten imaginar. Copilul nu face distinctia intre lumea reala si cea fantastica, iar de cele mai multe ori parintele ii induce copilului imaginea prietenului imaginar prin faptul ca seara ii spune copilului ca cineva acolo sus are grija de el si il vegheaza”, spune doctorul psihiatru Florin Tudose, scrie Gandul.

Mancarea exotica nu va ingrasa. Din bucataria chinezeasca puteti alege preparatele din peste, iar din cea indiana, gustarile cu naut. O iesire de weekend la un restaurant cu specific va mai poate potoli putin dorul de vacanta. Nu ezitati sa faceti o astfel de escapada, pentru ca nu toate mancarurile exotice ingrasa. Nici mancarea chinezeasca si nici cea indiana nu va pun in pericol silueta, atata timp cat veti sti ce sa alegeti din meniu, scrie EVZ.

Balsamul neclatit bine duce la aparitia „matretii”. Persoanele care folosesc din diferite motive produse gen balsam sau masti trebuie sa isi clateasca bine parul, pentru ca altfel pot avea surprize neplacute. „Aceste produse se aplica pe partea libera a parului fara a atinge pielea capului, iar apoi se clateste bine cu apa calduta pentru a nu imbacsi radacinile firelor de par si a nu determina formarea unei pelicule pe pielea capului care, dupa ce s-a uscat, seamana cu matreata”, spune prof. dr. Anca Zbranca, noteaza Gandul.

Alimentele ambalate cauzeaza infertilitate. Chimicalele care se gasesc in ambalajele de alimente si in covoare ar putea afecta fertilitatea femeilor, au descoperit cercetatorii americani de la Universitatea California, citati de bbc.co.uk. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.240 de femei, care avusesera probleme de fertilitate. In urma verificarii mostrelor de sange ale voluntarelor, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile care incercasera mai mult de un an sa ramana gravide aveau un nivel crescut de PFCs, un compus chimic care interfereaza cu hormonii feminini, producand dereglari ale ciclului menstrual, noteaza Adevarul.

Folositi ata dentara, nu scobitori! Igiena buco-dentara este extrem de importanta pentru prevenirea cariei dentare si a bolii parodontale. Specialistul Libertatii, dr. Andrei Tirpea (dentist@libertatea.ro), sustine ca, pe langa periajul dintilor, trebuie sa acordam o atentie deosebita si curatarii limbii, suprafetei interioare a obrajilor sau spatiilor interdentare. El ne spune care sunt cele mai bune metode prin care putem scapa de problemele dentare si ne putem improspata respiratia, anunta Libertatea.

Criza de lumbago loveste cel putin o data in viata. Durerile „de sale” puternice reprezinta a doua cauza, dupa raceala si gripa, pentru care romanii se prezinta la doctor pentru un consult de specialitate. Fiecare persoana poate suferi cel putin o data in viata o criza de lumbago, caracterizata prin dureri „de sale” puternice. La risc sunt varstnicii si cei care lucreaza cu greutati. Criza de lumbago se manifesta printr-o durere severa, brusca, la nivelul coloanei vertebrale lombare („la sale”), si prin spasme, care duc la intepenirea spatelui. Durerea apare de obicei dupa o miscare gresita a corpului, dupa ridicarea de greutati, ca urmare a mentinerii indelungate a unei pozitii incorecte sau a expunerii la curenti de aer rece, scrie Adevarul.