Vremurile sunt grele, economia se clatina si multa lume isi pierde locul de munca. O fata intreprinzatoare nu trebuie insa sa-si faca probleme: poate oricand sa-si gaseasca un barbat cu bani, care sa faca mai usoara criza. Unul dintre cele mai bune locuri de intalnit barbatii cu avere sunt actiunile caritabile. La aceste evenimente ai sansa sa dai peste un barbat si bogat si generos - calitati irezistibile, aparent. La fel ca si evenimentele caritabile, actiunile de voluntariat sunt modalitati ideale de a intalni barbati stabili din punct de vedere financiar. Spre exemplu, daca te oferi voluntar intr-un spital, ai mari sanse sa intalnesti mai multi doctori, persoane pe care altfel nu ai avea sansa sa le cunosti. Desi nu e normal sa te apuci de o activitate pe care o urasti doar pentru a cunoaste pe cineva cu bani, sporturile asa-zise de lux precum golful, scufundarile, navigarea, atrag ca un magnet bogatasii - si femeile care ii vaneaza. Evita sa cauti un barbat cu bani prin carciumi si piste de bowling daca nu esti pregatita sa platesti consumatia 50/50, scrie Romania Libera.

Un barbat cu parul grizonat impune respect si invita la admiratie. "Parul alb este dovada intelepciunii si a maturitatii" - spune un proverb italian. Insa, femeile sunt exasperate ca uneori marcile preferate de vopsea de par nu mai dau randamentul scontat si mersul la salonul de coafor este din ce in ce mai des. Oamenii de stiinta au descoperit insa recent ca exista o substanta care va putea incetini procesul de albire. Aceasta solutie va putea fi folosita sub forma unui sampon special ce va actiona la radacina parului pe baza productiei de peroxid de hidrogen. Cunoscut mai ales sub denumirea de perhidrol, acest supliment natural al corpului uman se reduce trepat odata cu inaintea in varsta. Dupa cum scrie in ultima editie FASEB Journal, cercetatorii testeaza in prezent efectul acestui tip de sampon si vor fi capabili sa dea un verdict in privinta eficacitatii acestuia peste doua luni, informeaza Romania Libera.

Un furnizor de melodii pentru telefoanele mobile din Japonia vinde sonerii care ar avea proprietatea de a desfunda nasul persoanelor racite. Soneriile propuse, care nu sunt foarte melodioase, sunt insotite de semnale care declanseaza vibratiile telefonului mobil. Pentru a administra acest remediu "antiraceala", telefonul mobil trebuie tinut pe nas 30 de secunde si sinusurile se vor desfunda datorita vibratiilor. Acest procedeu este in egala masura eficient contra simptomelor de alergie la polen, care deranjeaza milioane de japonezi, fortati sa poarte masti, scrie Romania Libera.

Supele instant reprezintă un pericol pentru sănătate, în primul rând din cauza conţinutului mare de sare pe care îl au. „Atunci când sunt consumate un timp îndelungat, supele instant grăbesc apariţia hipertensiunii arteriale şi afectează sistemul imunitar şi stomacul. Când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile nu întârzie să apară. Astfel, şi Helicobacter Pylori - bacteria răspunzătoare de apariţia ulcerului, cancerului de stomac şi a gastritei – îşi va face apariţia, infectând mucoasa stomacului”, atenţionează prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti. Specialistul spune că supa este, prin definiţie, un aliment valoros din punct de vedere nutriţional, datorită conţinutului de legume proaspete, dar care nu trebuie să fie fierte excesiv. Astfel, supele instant, fie că sunt sub formă de cubuleţe, prafuri sau la borcan, încalcă această regulă, scrie Gandul.

20% din populaţie suferă de dureri de cap, cei mai afectaţi fiind supraponderalii şi femeile. Stresul şi moştenirea genetică sunt principalele cauze ale migrenelor. Însă, potrivit ultimelor cercetări, şi obezitatea abdominală este un factor determinant. Un studiu realizat recent la Universitatea Drexel din SUA arată că adulţii cu obezitate sunt mai predispuşi către migrene sau către alte tipuri de dureri de cap decât persoanele cu o greutate normală. Conform cercetătorilor, 37 la sută din femeile supraponderale şi 20 la sută din bărbaţii obezi se confruntă frecvent cu dureri de cap. „Aceste rezultate subliniază că eliminarea surplusului de grăsime din zona abdominală contribuie la combaterea migrenelor”, spune B. Lee Peterlin, autorul studiului, afirma Adevarul.