Vestile despre criza economica mondiala baga spaima in sufletul tuturor. Pe masura ce tot mai multe persoane isi pierd locurile de munca, iar unii pana si casele, tensiunea si anxietatea se strecoara in sufletul oamenilor. Insa nu toate vestile sunt proaste. Nu vine Apocalipsa economica si cu siguranta mai exista si alte motive de bucurie. Spre exemplu, relatiile sentimentale sunt afectate pozitiv de recesiune, pe masura ce indragostitii se concentreaza unul pe celalalt in vremuri dificile, scrie Romania Libera.

Inotatorii si pasionatii sporturilor pe apa stiu ce inconfortabil este un costum de baie ud. Acum, senzatia aceasta poate fi uitata, dupa ce o companie britanica a scos la vanzarea costumele care se usuca in cateva secunde. Echipamentul este bazat pe nanotehonolgie, fiind produs in laboratoare speciale. Fiecare fibra din materialul costumului este inconjurata de o substanta non-toxica, care nu permite apei sa patrunda in tesatura. In acest fel, apa trece peste suprafata costumului de baie, fara sa ude accesoriul vestimentar. "Prima oara, acest concept al unui costum de baie care respinge apa era foarte ciudat, scrie Romania Libera.

Nu-i plac legumele? Se strâmbă ori de câte ori vede în farfurie o frunză de verdeaţă sau un morcov? La sfârşitul mesei farfuria e tapetată cu legumele din supă? Cea mai simplă metodă de a-ţi determina copilul să mănânce şi alimente vegetale şi să scapi de stresul zilnic este să redenumeşti fiecare legumă, spun specialiştii. Un studiu realizat asupra unui număr de 186 de copii în vârstă de patru ani a dezvăluit că, în cele mai multe dintre cazuri, cei mici pot fi detereminaţi uşor să mănânce vegetale dacă, de exemplu, în loc de "morcov" le oferiţi "generatorul de raze X". Veţi observa că micuţii vor continua să mănânce legumele cu nume interesante sau chiar haioase chiar şi atunci când ele nu vor mai fi denumite astfel, scrie EvZ.

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat o metodă nouă de vaccinare, care permite imunizarea imediată a organismului împotriva mai multor boli, potrivit unui studiu recent publicat în reviste de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informează Gandul. Noua modalitate de vaccinare ar putea fi de ajutor, potrivit autorilor studiului, în obţinerea protecţiei instantanee a organismului uman împotriva diverselor maladii provocate de celule canceroase, virusuri, bacterii şi toxine.