Prognoza meteo poate preveni migrenele. Desi majoritatea persoanelor care se plang ca sufera de migrene pun aceste dureri pe seama variatiilor de temperatura si a presiunii atmosferice, putine au fost dovezile stiintifice care sa le sustina banuiala. Un studiu efectuat asupra unui numar de pe peste 7.000 de pacienti, in perioada mai 2000 - decembrie 2007, si condus de catre cercetatorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), a furnizat date semnificative cu privire la modul in care conditiile de mediu - vremea si poluarea atmosferica - influenteaza aparitia migrenelor, scrie EvZ.

80% dintre romani sufera din cauza sforaitului. Aproape 80% dintre adultii romani sufera din cauza sforaitului, iar pentru un sfert dintre bolnavi, aceasta afectiune s-a cronicizat. „Sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama. Totusi, noi o consideram o boala grava si o tratam ca atare”, afirma prof. univ. dr. Ioan Paul Stoicescu, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Potrivit specialistilor, sforaitul destrama multe cupluri, pentru ca nu tulbura doar somnul celui care sforaie, ci si pe cel al partenerului acestuia, scrie Gandul.

Sanatate: sase mituri risipite. Mit (dar informatie sigura, pana mai ieri): ouale dauneaza grav sanatatii, din cauza colesterolului pe care il contin. Realitate (pana la noi ordine): un studiu stiintific realizat cu ajutorul Fundatiei Britanice pentru o Alimentatie Sanatoasa, publicat in februarie, readuce ouale in farfuriile celor care vor sa manance sanatos. Departe de a face rau, ouale chiar fac bine, scrie Romania libera.

Siesta creste riscul de diabet zaharat. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Birmingham, Anglia, au descoperit o serie de noi factori care sunt implicati in aparitia bolii, inclusiv tulburarile de somn din timpul noptii si o asociere intre siesta si activitatea fizica scazuta. Potrivit specialistilor, somnul de dupa-amiaza poate reduce calitatea somnului din timpul noptii si, in plus, activeaza o serie de hormoni si mecanisme din organism care impiedica secretarea normala de insulina de catre pancreas, scrie Adevarul.

Alimente care ne pastreaza dintii sanatosi. Daca ne dorim dinti sanatosi si un zambet de invidiat trebuie sa fim atenti la alimentele consumate, ne avertizeaza medicii stomatologi. Specialistii adauga ca o combinatie intre dintii sanatosi si albi este rezultatul unei diete echilibrate, in niciun caz a sedintelor de „infrumusetare” la un cabinet stomatologic. Astfel, fructele si legumele, in special cele consistente, tari, curata dantura dupa o masa copioasa, scrie Gandul.