Doua milioane de romani afectati de boli de rinichi. Peste doua milioane de romani sufera de boli de rinichi, arata date prezentate, ieri, la o conferinta organizata de Ziua Mondiala a Rinichiului. Pentru ca se prezinta tarziu la medic, multi romani ajung sa faca boli cronice, care le pun viata in pericol. Medicii nefrologi spun ca multe dintre afectiuni ar putea fi evitate, daca romanii si-ar face anual cateva analize banale, precum sumarul de urina si un test de creatinina, scrie EvZ.

Crizele de isterie duc la aparitia infarctului. Accesele de furie sau crizele de isterie pot duce la aparitia infarctului, sustin specialistii. Potrivit cercetatorilor de la Colegiul Universitar Londra, enervarea puternica duce la blocarea arterei principale a inimii, care transmite oxigen si nutrienti la nivelul organului vital. Prin acest blocaj se produce, astfel, distrugerea celulelor muschiului inimii, scrie Gandul.

Sarea in bucate, o placere si un drog. Un cercetator de la University of Iowa si-a propus sa afle motivul pentru care majoritatea oamenilor consuma prea multa sare – si a ajuns la concluzia ca se abuzeaza de sare pentru ca aceasta ne face sa ne simtim mai bine. Colectivul de cercetatori condus de psihologul Kim Johnson a constatat ca sobolanii privati de obisnuita sare de bucatarie par neinteresati de activitati care, in mod normal, ii atrag, scrie Romania libera.

Virozele ne iau prin surprindere. In ultima saptamana, in tara noastra au fost inregistrate peste 70.000 de cazuri de infectii respiratorii, cu peste 30 la suta mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, avertizeaza specialistii. Dintre acestea, peste 7.000 au necesitat internare, scrie Adevarul.

Trateaza ulcerul cu varza. Vitamina "U" continuta de frunzele de varza a fost supranumita "factorul antiulceros" si reprezinta principala substanta activa care calmeaza durerile gastrice. Sucul proaspat de varza se consuma, timp de mai multe luni, intre principalele mese ale zilei, scrie Libertatea.