Cei care vor sa inceapa un regim de slabit pot sterge de pe lista uleiul de masline sau rosiile decojite, inlocuindu-le direct cu heringul sau chiftelutele. Acestea sunt doar doua produse recomandate in dieta scandinava, considerata mult mai sanatoasa si eficienta in comparatie cu dieta mediteraneana. Nutritionistii care fac aceasta recomandare cred, de asemenea, ca un consum regulat de carne de ren, de pilda, ajuta foarte mult in lupta impotriva obezitatii. Profesorul Arne Astrup, o somitate in domeniu, conduce in prezent un proiect de dezvoltare pe baza stiintifica a asa-numitei "diete nordice", evaluat la 13 milioane de euro. Cercetatorul danez a declarat ca echipa pe care o coordoneaza incearca sa gaseasca o alternativa la dieta mediteraneana, care sa fie net superioara din punct de vedere al sanatatii si accesibilitatii. Specialistii sustin ca legumele specifice tarilor din nordul Europei - cum ar fi varza de Bruxelles si merele - contin niveluri mult mai ridicate de antioxidanti, scrie Romania Libera.

Opinia generala este ca un cuplu are aceleasi opinii si sentimente - legatura este fara fisuri, pana si in pat. Insa oamenii au inteles gresit, crede terapeutul David Schnarch, care a venit cu o idee radicala in ceea ce priveste pasiunea, mariajul si intimitatea. Doi oameni nu au cum sa fie pe aceeasi lungime de unda la nesfarsit. Mai devreme sau mai tarziu, orice mariaj ajuge la un impas. In acest context, apare conflictul intre intimitatea adevarata si opinia gresita fata de o relatie, si multi remarca faptul ca sexul nu mai este ca odinioara. Cu toate ca unii cred ca acesta este inceputul sfarsitului pentru o casnicie, Schnarch insista ca abia acum casnicia intra in etapa potrivita. "In cele din urma, iesi din aceasta etapa si ajungi intr-un loc in care te poti desfasura asa cum esti, mai onest, constient ca accentul cade pe a fi cunoscut, nu pe a-ti fi validate opiniile" spune expertul. Cel mai bun lucru este ca sexul devine mai relaxat si creativ, scrie Romania Libera.

Medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa nu excludem din alimentatie grasimile, pentru ca isi au rolul bine definit in indeplinirea functiilor organismului. „Grasimile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Pe langa faptul ca imbunatatesc gustul alimentelor si sunt o sursa importanta de energie, ofera organismului beneficii specifice fara de care acesta nu poate functiona normal”, explica dr. Corina Zugravu, lector universitar la UMF „Carol Davila”. Grasimile „rele” consumate in exces cresc riscul de hipertensiune arteriala, atentioneaza specialistii, iar in lipsa grasimilor „bune”, organismul nu asimileaza vitamine absolut necesare. De aceea, nutritionistii ne atentioneaza sa nu renuntam definitiv la consumul de grasimi, ci doar sa stim din ce alimente trebuie sa ne procuram grasimile „bune”, scrie Gandul.

Persoanele care recurg la injectii cu botox pentru a-si pastra tanar aspectul facial risca sa devina depresive, sustin autorii unui studiu britanic. Oamenii de stiinta spun ca aceste injectii, pe langa faptul ca umplu golul ridurilor pentru o scurta perioada de timp, blocheaza capacitatea muschiului de a fi mobil. Astfel, pacientii care recurg la aceasta metoda de infrumusetare nu isi mai pot exprima sentimentele folosindu-se de mimica fetei, afirma Gandul.

Gentiana patata, o planta din familia Gentianaceelor, cunoscuta in popor sub denumirea de ghintura patata, este un tonic activ, recomandat de specialistii in fitoterapie pentru efectele sale revigorante si remineralizante. Infuzia de gentiana poate interveni pentru buna functionare a bilei, precum si in combaterea viermilor intestinali si a malariei. Decoctul preparat din planta da rezultate bune in perioadele de convalescenta ori in perioadele de epuizare fizica si psihica, pentru revenirea poftei de mancare si de viata, scrie Adevarul.