Cum ingrijim tenul uscat. Dermatologii atrag atentia asupra felului in care ne protejam tenul uscat, mai ales intr-un sezon de tranzitie, cum este primavara. Datorita sensibilitatii ridicate, persoanele cu un astfel de ten trebuie sa il protejeze de factorii externi. „Tenul uscat este vulnerabil in fata vantului, a frigului, a sapunurilor si produselor cosmetice pe baza de alcool, care au tendinta de a curata tenul, dar in realitate acestea il usuca si mai mult”, explica dr. Carmen Curea, de la Spitalul Colentina, potrivit Gandul.

Prost sa fii, noroc sa n-ai. O veste proasta pentru cei care stau prost cu inteligenta, asa cum e definita si masurata ea de oamenii de stiinta: persoanele cu un coeficient de inteligenta (IQ) mai scazut s-ar putea sa prezinte un risc mai ridicat de boli cardiace, accident mortal si sinucidere. Aceasta ar fi concluzia unor cercetatori scotieni care au studiat documente de arhiva privind starea de sanatate a nu mai putin de un milion de cetateni suedezi, incepand cu recrutarea si incorporarea lor in armata, scrie Romania libera.

Glucometrul si pedometrul va pot imbolnavi! Persoanele sanatoase care-si achizitioneaza astfel de aparate pot deveni ipohondre. Tensiometrul si glucometrul sunt cele mai utilizate aparate destinate monitorizarii la domiciliu. Folosite in lipsa unei afectiuni, pot duce la declansarea unor tulburari psihice. Medicii avertizeaza ca aparatele medicale special create pentru a putea fi folosite la domiciliu sunt utile doar persoanelor care au fost deja diagnosticate, scrie Adevarul.

Multe produse cosmetice pentru bebelusi contin agenti cancerigeni. Mai mult de jumatate dintre marcile de sampoane, lotiuni de corp si alte produse cosmetice pentru bebelusi care au fost analizate de un grup de experti medicali americani contin mici cantitati de substante cancerigene. Produsele unora dintre firmele cu renume din industrie contin formaldehida sau 1,4 - dioxan sau ambele substante, potrivit asociatiei non-profit Campain for Safe Cosmetics, scrie Libertatea.

Optimismul, cea mai buna aparare impotriva recesiunii. Acum, cand majoritatea dintre noi ne confruntam cu efectele recesiunii, reactiile noastre variaza de la negare la disperare. Multi oameni refuza sa accepte realitatea, considerand ca aceasta criza economica este doar o manipulare mediatica. La cealalta extrema se situeaza asa-zisii prezicatori, cum ar fi Casandrele care fac tot felul de predictii apocaliptice pe timpuri de criza, cum ar prabusirea civilizatiei Europei occidentale sau, in cazul lui Martin Amis, un razboi civil intre generatii. Problema este ca nesiguranta psihologica generata si intretinuta de regresul economic afecteaza in mod direct calitatea vietii, scrie Romania libera.