Top cinci alimente care ne mentin tenul sanatos. Atentie la dieta daca vrei sa ai un ten de invidiat: cremele nu ajung. Dr. Leslie Baumann, profesor la Universitatea de Medicina Miami din Florida, recomanda cinci alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra pentru a avea o piele elastica, hidratata si luminoasa. Astfel, specialistul in dermatologie spune ca pestele, mai ales cel gras, precum somonul si codul, care sunt bogati in omega 3, previne aparitia rozaceelor, bubitelor rosii sau a dermatitei, scrie Gandul.

25 de kilograme in plus ne pot scurta viata cu 3 ani. Avertismentul vine de la cercetatori de la universitatea britanica Oxford, care au studiat un esantion format din aproape un milion de persoane adulte si au constatat ca viata oamenilor care sufera de obezitate pronuntata poate fi si cu pana la zece ani mai scurta decat ar fi fost daca greutatea ar fi fost normala, scrie Romania libera.

Fumatul da complicatii postoperatorii. Fumatorii care renunta la tigari inainte de a suporta interventii chirurgicale au de doua ori mai putine complicatii postoperatorii decat persoanele care nu renunta la acest viciu. Printre complicatiile pe care un fumator risca sa le faca in urma unei interventii chirurgicale se numara vindecarea greoaie a cicatricilor si fracturilor de oase, scrie Adevarul.

Dieta nordica, mai ieftina decat cea mediteraneeana. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, releva ca dieta nordica, bazata pe ulei de rapita, peste si fructe de padure, este la fel de sanatoasa ca cea mediteraneeana, bazata pe fructe, legume si ulei de masline. Studiul s-a bazat pe evaluarea statisticilor privind obezitatea, bolile de inima si de cancer din tarile scandinave si din cele mediteraneene, scrie Gandul.

A inceput sezonul conjunctivitelor. Multe inflamatii ale ochilor sunt declansate in aceasta perioada de alergenii din aer. Praful, polenul, sporii si alte particule purtate de vantul de primavara sunt factorii care cauzeaza aparitia conjunctivitelor. Acestea sunt asociate frecvent cu alergiile sezoniere. Simptomele bolii incep sa apara imediat dupa contactul cu factorul alergen. Membrana conjunctivala, o mucoasa ce mentine umiditatea la nivelul globilor oculari se inflameaza, la fel si pleoapele, iar clipirea devine dificila. Ochii pot fi rosii, pot da o senzatie de arsura si de mancarime, iar secretia lacrimala este atat de abundenta, incat poate afecta vederea, scrie Adevarul.