Nou dispozitiv pentru diabetici. Bolnavii de diabet din Romania au acum la dispozitie cel mai nou dispozitiv de administrare a insulinei, mult mai simplu si mai usor de utilizat, care face parte din generatia FlexPen. Acest dispozitiv este o varianta moderna a pen-urilor (seringi moderne), utilizate zilnic de catre persoanele care au aceasta afectiune. Eticheta, ambalajul si cartusul produsului au fost modificate pentru a oferi mai multe avantaje pacientilor, scrie Adevarul.

Val de raceli de primavara. Virusurile activate de trecerea de la frig la cald au imbolnavit aproape 70.000 de romani in ultima saptamana, cei mai afectati fiind copiii sub 4 ani. Numarul persoanelor cu infectii respiratorii a crescut in ultima saptamana cu peste 16%, comparativ cu saptamana trecuta. Aproape 70.000 de romani au fost diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in multe cazuri simptomele bolii manifestandu-se si o luna, scrie EvZ.

Cum va afecteaza alimentatia sanatatea dintilor. Dieta dezechilibrata reprezinta a doua cauza de aparitie a problemelor stomatologice. Cariile dentare, parodontoza si defectele de dezvoltare a smaltului sunt doar cateva dintre tulburarile care apar pe fondul unei alimen­tatii deficitare. Exista alimente care ataca dintii, dar si altele care, din contra, ii protejeaza. Insa nu doar ceea ce mancam, ci si cat de des mancam influenteaza sanatatea orala. La doar un minut dupa masa, la nivelul cavitatii bucale incep sa se produca modificari, scrie Adevarul.

O noua pasta de dinti previne sapte probleme dentare frecvente. O noua pasta de dinti care ajuta la prevenirea si combaterea a sapte dintre cele mai frecvente probleme dentare a aparut pe piata din Romania. Medicii spun ca produsul se adreseaza persoanelor care sufera de sensibilitate dentara, au probleme gingivale, placa bacteriana, tartru si pete dentare. In plus, noua pasta de dinti previne cariile dentare si combate respiratia urat mirositoare, scrie Gandul.

Si cancerul fuge de tamaie. Un ulei extras din arborele de tamaie ar putea fi utilizat in cadrul unui tratament alternativ al cancerului vezicii urinare. Acest ulei, au constatat autorii unui studiu realizat de cercetatori de la University of Oklahoma, din Statele Unite, poate distruge celulele canceroase, dar nu face niciun rau celulelor sanatoase, scrie Romania Libera.

Cum scapati de alergiile de sezon. Primavara va confruntati cu alergii de tot felul? Un anume parfum sau praful de afara va face sa stranutati des si vi se umfla pleoapele? Pentru a scapa de aceste neplaceri, consumati legume si fructe. De asemenea, puteti apela si la produsele naturiste. Principala cauza a aparitiei alergiilor o constituie alimentatia bogata in coloranti si conservanti. E bine sa va feriti de mezeluri si de peste uscat sau sarat, oua, arahide, ciocolata sau de capsuni. O alta cauza a alergiilor o reprezinta poluarea ori anumite substante chimice cu care intram in contact, unele parfumuri, praful, polenul, mucegaiul, scrie Libertatea.