Stiinta confirma: banii sunt un drog! Un studiu stiintific realizat la Universitatea din Bonn, Germania, dovedeste ca banii actioneaza asupra creierului uman asemeni drogurilor, si ca ajunge sa ne imaginam doar ca primim un salariu mai mare, pentru ca organismul nostru sa fie stimulat. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand ne gandim la bani, este stimulat centrul recompensei din creier, care este implicat in declansarea senzatiei de placere – si ca intensitatea placerii generate de creier este direct proportionala cu marimea salariului, chiar daca este vorba doar despre un salariu imaginat, scrie Romania libera.

Pestele din conserva, cea mai buna sursa de calciu. Pestele este una dintre cele mai bune surse de calciu, iar consumul sau regulat reduce riscul de aparitie a osteoporozei, sustin specialistii. „Pestele din conserva (sardine) este o sursa excelenta de calciu - atunci cand se consuma cu tot cu oase, iar pestele gras contine vitamina D, esentiala in absorbtia si fixarea calciului in oase”, afirma dr. Mihaela Bilic, medic specialist in diabet si boli de nutritie, scrie Gandul.

Laptele de tigru, un remediu antioboseala. Un vechi remediu chinezesc, denumit lapte de tigru, este recomandat in combaterea avitaminozelor, anemiilor si oboselii, sustine specialistul in fitoterapie Eugen Giurgiu. Acesta stimuleaza sistemul nervos si muscular. In plus, regleaza sistemul endocrin. Pentru prepararea licorii este nevoie de: un litru de lapte proaspat, nepasteurizat, o lingura de drojdie de bere, 100 ml alcool (este buna si tuica de casa) si 50 g de miere poliflora, scrie Adevarul.

Lista celor mai bune 20 de medicamente pentru dureri. Migrene. Durere de spate. Artrita. Dar care este cea mai potrivita pastila pentru a va elibera de durere? Oamenii de stiinta au realizat, in premiera, un ghid al celor mai eficace, dar si al celor mai proaste medicamente antialgice. Expertii de la Universitatea Oxford au incercat sa stabileasca un clasament al tuturor medicamentelor disponibile pe piata, in functie de mai multe criterii, intre care eficacitate, costuri si accesibilitate pentru pacienti (cu sau fara reteta). Selectia a fost realizata in urma unor studii la care au participat peste 20 de mii de oameni, care au fost supusi inclusiv la teste placebo, scrie Romania libera.

Cafeaua reduce anxietatea si starile de oboseala. In fiecare dimineata o ceasca de cafea, aceasta este recomandarea nutritionistilor. Motivul? Ofera energie, stimuleaza creativitatea si creste capacitatea de concentrare. Expertii britanici spun ca o doza moderata pe zi, de aproximativ 200- 300 de miligrame de cafea pe zi, nu poate face rau nimanui. Mai mult, bautura reduce starile de axietate si cele de oboseala. Efectul cafelei se simte in cel mult o ora, in functie de masa corporala a fiecarui individ, astfel ca o persoana mai slaba va simti mult mai repede efectele benefice, scrie Gandul.

Ceaiul, o mina de aur anticancer. Potrivit autorilor unui studiu aparut in Journal of Materials Chemistry, anumite substante chimice prezente in ceai sunt cele mai potrivite materiale, dintre cele cunoscute, pentru a fi utilizate in crearea unor nanoparticule de aur nedaunatoare biologic si care prezinta proprietati anticancerigene promitatoare, scrie Romania libera.