Sauna intareste sistemul imunitar. Persoanele care doresc o relaxare totala dupa o zi stresanta pot recurge la o sedinta de 15 minute de sauna. Unul dintre beneficiile importante ale acestei metode este ca detoxifica organismul, prin eliminarea substantelor nocive din organism. „Sauna ajuta si la eliminarea celulelor moarte de la nivelul pielii, imbunatateste circulatia sanguina si accelereaza metabolismul. Dupa numai o sedinta de sauna de 10-20 de minute, ritmul cardiac creste cu aproximativ 50-70%”, explica specialistul Mihai Popa, potrivit Gandul.

Cel mai eficient antiseptic natural. In lupta cu ranile care pot infecta pielea, oamenii de stiinta au descoperit o noua arma cu efecte antiseptice. Este vorba de un amestec special obtinut din uleiul extras din arborele de ceai si azotatul de argint. Mixtura se aplica pe lipozomi (sfere mici create din lipidele naturale ale organismului) si are ca efect cresterea rapida a activitatii antimicrobiene, scrie Romania libera.

Implanturile de celule stem inlocuiesc siliconul. Femeile cu solduri generoase care doresc sa-si mareasca sanii, dar se tem de bisturiu, ar putea scapa de neplacerile cauzate de chirurgia estetica si, totodata, de grasimea din jurul taliei. Cercetatorii britanici de la Institutul de Cancer lucreaza in prezent la o tehnica noua de marire a sanilor cu ajutorul celulelor stem. Mai exact, specialistii vor extrage din grasimea din jurul taliei si din stomac celule stem. Ulterior, acestea vor fi amestecate cu un tip special de grasime si vor fi injectate in san, scrie Adevarul.

Esenta de vanilie „taie” instantaneu pofta de dulce. Persoanele dependente de dulciuri se pot „trata” usor, cu ajutorul unei mirodenii. „Esenta de vanilie blocheaza instantaneu pofta de dulciuri. Deci, tineti la indemana, in geanta, un recipient mic, pe care sa-l puteti mirosi ori de cate ori ispitele va dau tarcoale”, ne sfatuieste dr. Mihaela Bilic, nutritionist, potrivit Gandul.

Top 7 pacaleli in medicina. Linia dintre realitate si fictiune este foarte subtire chiar si atunci cand vine vorba de sanatate. Spanacul ne face puternici precum Popeye, daca stam in curent vom raci ori supararile ne scot peri albi. Sunt idei adevarate sau doar pacaleli de 1 Aprilie? 100 g de spanac nu contin decat 3 mg de fier, ceea ce este putin. De exemplu, necesarul zilnic de fier al unui barbat este de peste 9 mg, iar al unei femei, de 16 mg. Cele mai mari cantitati de fier se gasesc in alimentele de origine animala, cum ar fi carnea rosie, puiul, pestele, ficatul de vita sau de porc, organele, scrie Adevarul.