Opt alimente pe care sa le consumi zilnic. In secolul goanei dupa bani si al mancatului pe fuga, exista alimente la indemana oricui care, in plus, au si efecte benefice asupra organismului: previn diferite tipuri de cancer, lupta impotriva imbatranirii si a bolilor cardio-vasculare. Cateva dintre cele mai recomandate alimente pe care sa le consumi in fiecare zi sunt spanacul, iaurtul, rosiile si morcovii, scrie EvZ.

Mamele depresive nasc copii cu probleme de somn. Copiii nascuti din femei care sunt depresive sau sufera de anxietate risca sa devina insomniaci, sustin cercetatorii din Southampon. Oamenii de stiinta au examinat timp de doi ani aproximativ 900 de femei insarcinate, pe care le-au rugat inainte de a fi inscrise la cercetare sa completeze un chestionar despre starea emotionala din timpul sarcinii, scrie Gandul.

Romanii, la un pas de psihoza colectiva. O nebunie de criza! Cu asta se confrunta Romania de cateva luni. Iar sectiile de psihiatrie din spitalele din Romania confirma acest lucru. In ultimele luni, numarul pacientilor de la spitalele de psihiatrie a crescut cu 30%. Criza economica este resimtita cel mai puternic in zona de nord-est a Romaniei. Tot acolo a crescut semnificativ si numarul bolnavilor psihic. Astfel, la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi, pacientii s-au inmultit cu o treime in ultima perioada, scrie Romania libera.

Ce beneficii are dieta de primavara. Legumele de sezon intaresc sistemul imunitar si refac rezerva de antioxidanti a organismului. Consumate zilnic, stevia, urzicile si salata previn astenia, anemiile si depresia. Aceste proprietati se datoreaza continutului ridicat de vitamine si de minerale. Verdeturile de primavara fortifica organismul, ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in perioada iernii si reduc nivelul colesterolului, scrie Adevarul.

Modeleaza-ti trupul fara bisturiu si fara sa te infometezi. Persoanele care practica aerobic, dans sau fitness consuma multa energie si implicit ard multe calorii. Specialistii in nutritie atrag atentia ca mersul la sala nu este cea mai buna solutie pentru a scapa de kilogramele in plus, fara o dieta adecvata. „Dupa ce faci efort, exista tendinta de a manca ceva extrem de bogat in calorii. Majoritatea mancarurilor preferate dupa o ora de sala sunt cele de tip fast-food“, explica prof. Paul Stewart, de la Universitatea Birmingham. Inainte de a incepe exercitiile fizice este indicat sa consumi ceva dulce, deoarece pe timpul efortului scade nivelul glicemiei, scrie Gandul.