Infectiile banale pot duce la aparitia leucemiei. Infectiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii, din cauza unei molecule produse de organism ca raspuns la infectii banale, care poate stimula cresterea celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Oncologica din Marea Britanie, informeaza Libertatea.

Tumorile pot fi combatute cu peste. Omega3, substanta continuta de grasimile provenite din peste, poate reduce tumorile si intra in componenta unuia dintre cele mai eficiente medicamente folosite in chimioterapie. Potrivit cercetatorilor egipteni, citati de Reuters, somonul este pestele cel mai bogat in Omega3. Acestia au demonstrat, in cadrul unui studiu publicat in urma cu o saptamana ca, prin consumul de carne grasa de peste, dimensiunile tumorilor pot fi reduse, noteaza EvZ.

Uleiul de palmier nu contine colesterol. Recomandat de nutritionistii americani in diete, pentru prevenirea cancerului sau a bolii Alzheimer, uleiul de palmier castiga increderea romanilor. Pentru ca nu contine colesterol si nu contribuie la cresterea nivelului glicemiei si al insulinei, el s-a dovedit ideal pentru regimul alimentar al diabeticilor si al cardiacilor, noteaza Libertatea.

Bolile de primavara. Cand se „ciocnesc” anotimpurile, cei sensibili se pot confrunta cu afectiuni ale pielii: roseata, pete, eruptii. Primavara este sezonul bolilor de piele. Una dintre afectiunile care „explodeaza” in primele saptamani din acest sezon este vitiligo, numita si boala petelor albe. Mai sunt frecvente „eruptiile polimorfe”, niste bubite care apar pe marginea urechilor, in special la varsta adolescentei, dar si alergiile. Una dintre cauze este si intensificarea luminii. In plus, nu uitati ca nici soarele nu mai este atat de bland ca altadata, in sezonul de primavara, scrie EvZ.

Sportul ajuta copiii sa se concentreze. Activitatea fizica, pe langa faptul ca ii mentine sanatosi, are efecte benefice si asupra capacitatilor cognitive ale elevilor. Chiar si o plimbare in aer liber ajuta mult capacitatea de concentare, au descoperit cercetatorii americani. Copii de 9 ani au fost testati dupa ce au facut exercitii timp de 20 de minute, dar si dupa ce s-au relaxat 20 de minute. Cei mici au fost extrem de eficienti si au demonstrat ca sunt mult mai atenti la sarcinile pe care le au de indeplinit imediat dupa ce au facut exercitii fizice, noteaza Romania Libera.

Femeile aduc fericirea in familie. Cele mai fericite familii sunt cele in care predomina reprezentantele sexului frumos, spre deosebire de familiile formate in majoritate din barbati, unde nivelul de stres este putin mai accentuat, informeaza psihologii britanici. Specialistii au testat voluntari cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani, care trebuiau sa raspunda unor intrebari referitoare la vietile lor si la starea de sanatate mintala. In plus, participantii la studiu au fost rugati sa indice daca au o fire optimista sau pesimista. Potrivit rezultatelor acestui studiu, persoanele care au crescut cu surori in familie s-au dovedit a fi mai fericite si mai echilibrate, informeaza Gandul.