Cata apa e indicat sa consumam zilnic? Auzim peste tot ca este recomandat sa consumam zilnic doi litri de apa pentru a ne pastra nivelul optim de hidratare. Stiai insa ca acest sfat nu are aplicare generala, intrucat fiecare persoana are propriile necesitati, iar cantitatea de apa bauta trebuie sa fie in acord cu kilogramele pe care le avem? O modalitate buna de a afla de cata apa are nevoie organismul tau pentru a functiona normal este acest calcul simplu: urca-te pe cantar si apoi imparte greutatea corporala la 30. Vei obtine exact cantitatea de apa in litri pe care trebuie sa o consumi, scrie Gandul.

Tusea trece cu decoct de toporasi. Toporasii, cunoscuti si sub denumirile de micsunele, micsandre ori violete, nu sunt doar simple flori de decor, ci si plante utile in medicina. Intern, toporasii sunt folositi impotriva tusei. In plus, au proprietati diuretice si laxative. Cum se folosesc: se prepara un decoct dintr-o lingurita de planta maruntita (tulpina si radacina) si 250 ml apa. Se strecoara, se indulceste cu miere si se bea o cana pe zi, noteaza Libertatea.

Somnul de dupa-amiaza dubleaza riscul de deces. Femeile in varsta ar trebui sa-si gaseasca alte ocupatii dupa-amiaza, lasand somnul pentru cele mai tinere, eventual aflate in concediu. In cazul femeilor in etate, somnul de dupa-amiaza ar trebui evitat, deoarece dubleaza sansele de deces, spun cercetatorii de la California Pacific Medical Center Research, citati de healthday.com si ziare.com. Studiul le contrazice pe cele anterioare, care scoteau in evidenta beneficiile sale, noteaza Romania Libera.

Tinerii se rasfata la Spa. O zi petrecuta intr-un salon de oras costa intre 100 si 800 de lei. Saloanele de spa incep sa prinda si in randul romanilor. De la un an la altul se deschid tot mai multe astfel de centre de relaxare, mai ales in marile orase, unde stresul ajunge la cote alarmante. In Bucuresti exista deja sapte spa-uri de zi, iar de ieri, s-a mai deschis unul in complexul Palladian din Satul Francez. In Timisoara, in special hotelurile si pensiunile ofera astfel de servicii. Oferte sunt si in statiunile din tara. Se gasesc centre spa la Ocna Sibiului, Baile Herculane, dar si in statiunea Eforie Nord, Complexul Europa, scrie EvZ.

Pericolele curelor de slabit. Dieta disociata poate duce la carente vitaminice, iar cura Atkins, la boli de inima . Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consulte inainte un specialist. Tinute necorespunzator, curele de slabit pot avea un impact negativ asupra organismului. Dieta disociata functioneaza pe principiul ca nu alimentele in sine ingrasa, ci asocierea lor. Presupune disocierea proteinelor de carbohidrati si consumarea separata a alimentelor din grupele principale. Aceasta cura este usor de tinut, insa poate favoriza unele deficiente nutritionale, scrie Adevarul.

Baia in lapte de magarita – ultimul trend in wellness vine in Romania. Sauna in capsula hidro, adresata si persoanelor cu afectiuni respiratorii. Spa gourmet – un ritual ce completeaza experienta senzoriala cu alimentatia. Baia in lapte de magarita, terapiile in apa cu ajutorul „capsulei” hidro sau masajul cu pietre speciale sunt cateva „piesele de rezistenta” ale celui mai nou salon de spa si wellness din Capitala, un centru de cinci stele, informeaza Gandul.