Revistele dedicate barbatilor le ofera acestora o multime de sfaturi pentru descifrarea intentiilor unei femei - se stie ca acestea sunt greu de "citit". Mai mereu insa, aceste "sfaturi" sunt scrise de barbati, ceea ce demonstreaza, din start, ca aceste sfaturi ar putea fi gresite. Publicatia online The Frisky, citata de ziare.com, a intocmit un clasament al celor mai frecvente sfaturi "servite" barbatilor - si le-a demontat. Testul orei potrivite: "Nu folosi o replica penibila. Mai bine intreab-o cat este ceasul. Daca iti raspunde cu orice altceva decat ora, inseamna ca e interesata". Cateodata, cand un tip te intreaba cat e ceasul, o femeie ii spune mai intai sa astepte pana isi pescuieste telefonul mobil din geanta si adauga ca si ea voia sa stie cat e ceasul. Aceste fraze inseamna exact asta, nu ca este interesata de o relatie cu cel care o interpeleaza. Testul contactului vizual: "Cand vorbesti cu ea, sustine contactul vizual pentru o secunda mai mult decat e normal. Daca si ea se uita in ochii tai, e interesata. Daca se uita in alta parte, nu e interesata". Dar ce te faci daca femeia in cauza este timida? Poate ca s-a speriat ca te holebezi asa de intens in ochii ei si simte nevoia sa-si intoarca privirea. Cel mai bine ar fi sa te abtii de la orice nu este "normal" macar pana obtii o intalnire cu ea, scrie Romania Libera.

Asociatia Internationala a Stomatologilor a lansat la cel de-al 87-lea Congres, desfasurat ieri in Miami Beach, avertismentul ca igiena dentara afecteaza in mod direct si pe termen lung sanatatea intregului organism. Mai exact, este vorba de legatura dintre starea de sanatate a danturii si aparitia bolilor sistemice. Un exemplu prezentat la congres a fost asocierea parodontozei cu diabetul sau cu accidentul vascular-cerebral. Conform noilor studii, un tratament eficace al paradontozei la femeile gravide scade incidenta nasterilor premature. O rata extrem de mare a cazurilor de parodontoza se inregistreaza in randul populatiei afro-americane, comparativ cu rasa caucaziana. Potrivit estimarilor, tratamentul dentar pentru 1.600 de gravide din Statele Unite a costat aproape 14 milioane de dolari numai in anul 2008 - dupa cum releva un studiu realizat de Asociatia Americana pentru Cercetari in Stomatologie, scrie Romania Libera.

Scarpinatul ajuta la stoparea senzatiilor de mancarime deoarece blocheaza activitatea anumitor centri nervosi din coloana vertebrala, responsabili cu transmiterea senzatiilor catre creier, potrivit unui studiu american publicat in revista Nature Neuroscience. In orice caz, specialistii americani de la Universitatea Minnesota au declarat ca acest efect calmant apare doar in timpul manifestarii senzatiei de mancarime. Scarpinatul in alte perioade nu are niciun efect. Desi se stie prea bine ca scarpinatul calmeaza mancarimile, mecanismele fiziologice ale acestui proces nu erau cunoscute de oamenii de stiinta, informeaza Romania Libera.

Mai mult de jumatate dintre adolescentii din Europa au un nivel mai scazut de vitamina D decat ar fi normal, iar din cauza obezitatii apar deficiente serioase de vitamina A, B sau C, arata un studiu in care au fost implicati 3.500 de adolescenti din zece tari europene. Probleme serioase cu aportul de vitamine au, de asemenea, femeile insarcinate si persoanele in varsta, arata mai multe studii prezentate saptamana trecuta, cu ocazia primului seminar european de presa despre nutrienti, organizat de Bayer HealthCare. Specialistii romani spun ca in tara noastra deficitul de nutrienti este mai grav decat in tari din vestul Europei. Copiii mici si femeile insarcinate au carente importante de fier, iar din cauza lipsei din alimentatie a cruditatilor, majoritatea romanilor au deficite enzimatice, scrie EvZ.

Consumul zilnic de broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research.O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor enzime care asigura protectie impotriva substantelor inflamatoare care provoaca distrugerea lantului ADN. Cantitatea zilnica de broccoli recomandata de cercetatorii de la Scoala de medicina a Universitatii John Hopkins este de 70 de grame, scrie Gandul.

Nutritionistii arag atentia asupra dietei, deoarece aceasta joaca un rol important in aparitia diferitelor afectiuni cardiace. Specialistul britanic Nell Nelson spune ca sunt anumite alimente care reduc riscul bolilor de inima, precum preparatele bogate in omega 3 sau cele bogate in vitamina C. Astfel, medicii nutritionisti recomanda o alimentatie nu prea bogata in colesterol, pentru ca acesta, in exces, se depune in peretii vaselor de sange care hranesc organele interne, printre care inima si creierul. Odata depus, se formeaza depozitele dure, care scad elasticitatea vaselor, acestea devenind rigide. Mai mult, circulatia sangelui este ingreunata si poate duce la formarea unui cheag care blocheaza arterele care duc sangele spre inima. Astfel apare infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Organismul are nevoie de grasimi, dar doar cele „bune” sunt benefice. Nucile, semintele, alune, dar nu cele prajite, uleiul de masline, avocado, somonul, macroul si heringul sunt alimentele care contin grasimi „bune”. Mai mult, acest tip de grasimi nu distrug terminatiilor nervoase si scad tensiunea arteriala, relateaza Gandul.

Un aparat revolutionar care ii scapa de cutit pe bolnavii de reflux gastroesofagian se afla in Romania, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Metoda prin care se efectueaza aceasta interventie noninvaziva consta in introducerea unui dispozitiv prin gura pacientului, care este anesteziat total si dureaza in jur de 30 de minute, timp in care este reconstruita valva gastroesofagiana, afirma Gardianul.

Infuzia si siropul de cimbru sunt remedii utile in reducerea simptomelor oboselii cronice: lipsa a poftei de mancare, insomnie, apatie, dificultati de concentrare si de memorare. Specialistul in fitoterapie Eugen Giurgiu subliniaza ca acest condiment are efecte calmante, antiseptice si antispastice, ceea ce il recomanda si in tratamentul bronsitei cronice. De asemenea, in cazul tulburarilor digestive, cauzate de excesele alimentare, infuzia de cimbru poate face minuni, scrie Adevarul.