Ceaiuri bune in pancreatita. Printre plantele medicinale recomandate de specialisti se numara anghinare, anasonul, arnica, cicoarea, coada calului, izma, musetelul, pelinul, valeriana etc. Infuzia se prepara dintr-un amestec de izma (30 g), valeriana (20 g), revent (radacina 10 g), pelin (10 g), chimen (10 g). Se beau doua cani de ceai pe zi. O alta combinatie benefica este arnica (20 g), papadia (20 g), izma (20 g), valeriana (20 g), musetelul (20 g). Infuzia se prepara dintr-o lingurita de amestec, la o cana de apa clocotita. Se beau doua cani pe zi, noteaza Romania Libera.

Tratament revolutionar pentru cicatrice. Un medicament numit Avotermin, creat de cercetatorii englezi, ar putea vindeca cicatricele, aparute dupa operatii sau lovituri puternice, arata BBC News. Medicamentul a fost testat pe voluntari, care au fost monitorizati timp de un an. Cicatricele injectate cu aceasta substanta au fost mai putin vizibile, iar pielea si-a pierdut din roseata, scrie EvZ.

Boala Parkinson face victime tot mai tinere. Maladia este depistata din ce in ce mai devreme, chiar de la 40 de ani. Anual, in lume apar intre cinci si 20 de noi cazuri la 100.000 de locuitori, atrag atentia specialiștii de Ziua Mondiala a maladiei Parkinson, care este marcata maine, scrie Adevarul.

Dusurile calde si o ceasca de ceai de tei alunga insomniile. Potrivit expertilor in psihologie, insomnia nu tine cont de varsta ci este cauzata de stresul cotidian. Specialistii atentioneaza ca pastilele nu sunt singurele modalitati de a adormi. De cele mai multe ori acestea creaza dependenta. In timp, exista si riscul ca organismul sa devina imun. Odata doza marita, apar efectele negative, precum starea de somnolenta sau pierderea capacitatii de concentrare. Psihologii ne recomanda cateva trucuri naturale, care nu pun sanatatea in pericol, scrie Gandul.

Bamele previn cancerul. Bamele sunt o sursa bogata de fibre pentru organismul uman. Spre deosebire de alte legume, bamele sunt sarace in proteine si in hidrati de carbon. In compensatie, o portie de bame asigura 20 la suta din doza zilnica de vitamina C, scrie Adevarul.

Carnea de miel este contraindicata bolnavilor de guta. Sarbatorirea Pastelui se apropie, drept pentru care carnea de miel este in centrul atentiei tuturor gospodinelor. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne dezvaluie cateva secrete despre carnea de miel. Este indicat ca mielul sa fie cumparat din locuri autorizate, sa aiba copite si cap pentru a fi siguri ca ceea ce consumam este miel, si nu caine. "Au mai existat cazuri, asa ca e bine sa fim siguri", a spus prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Greutatea mielului trebuie sa fie de peste 9-10 kilograme, scrie Romania Libera.