Oul, alimentul-medicament. Indiferent ca este de gaina, de gasca, de rata ori de prepelita, produsul trebuie consumat cat mai proaspat si, de preferat, in prima parte a zilei. Ouale nu sunt atat de nocive precum se crede. Ele se digera bine atunci cand sunt fierte usor, si nu sunt implicate in aparitia infarctului, chiar daca au colesterol. Gradul lor de prospetime si momentul din zi in care le consumati sunt importante. Ca sa transformati ouale intr-un produs sanatos, este esential sa le cunoasteti secretele, scrie EvZ.

Igiena precara distruge pielea. Ingrijirea necorespunzatoare si expunerea excesiva la soare genereaza probleme dermatologice. Afectiunile pielii au un puternic impact social si economic, avertizeaza specialistii. Cele mai frecvente boli dermatologice in randul romanilor sunt acneea si eczemele. Intre 60 si 80 la suta din tineri au acnee in perioada pubertatii, insa aceasta problema afecteaza destul de frecvent si persoanele mature, scrie Adevarul.

Cum sa prevenim indigestia. Inlocuiti mesele copioase cu gustari dese, nu consumati mai mult de doua oua pe zi si serviti traditionala friptura de miel cu salata, pentru a preveni problemele digestive la masa de Paste. Mai mult, in cazul persoanelor care au tinut post in aceasta perioada, medicii sfatuiesc ca alimentatia sa se reia gradat, evitand abuzurile si combinatiile alimentare, scrie Gandul.

Leusteanul trateaza bronsita. Leusteanul, unul dintre ingredientele nelipsite din bucataria romaneasca, este un remediu recomandat in foarte multe boli, precum colici abdominale, bronsite, constipatii, edeme cardiace si renale. Studii recente efectuate in Turcia, Italia si in Spania demonstreaza ca leusteanul este mai degraba un medicament decat un condiment, scrie Adevarul.

Prietenii si familia ajuta la diminuarea stresului. Dupa o zi incarcata si agitata la locul de munca, psihologii recomanda pentru diminuarea stresului iesirile in aer liber alaturi de prieteni. Specialistii spun ca inchiderea intre patru pereti nu este una dintre cele mai bune solutii de destindere. Anxietatea duce la izolare, iar aceasta accentuaza stresul, iar reversul are rezultate optime. In acelasi timp, rudele ofera un echilibru emotional, care ajuta la reducerea starii de incordare dupa o zi stresanta, scrie Gandul.