Romanii stiu care hrana este sanatoasa, dar nu o consuma. Majoritatea mananca fructe si legume dupa varsta de 40 de ani, cu toate ca inclusiv tinerii cunosc alimentele care le fac bine. Romanii cu varste cuprinse intre 15 si 60 de ani sunt interesati de o alimentatie sanatosa, dar putini pun in practica informatiile pe care le cunosc, arata studiul „Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa”, realizat de compania de cercetare Exact, scrie EVZ.

Masajul anticelulitic stimuleaza elasticitatea si supletea pielii. Dupa zile de sarbatoare care sunt pe sfarsite, intreg organismul a fost supus unui surplus de grasimi care afecteaza tesutul adipos, iar de aici riscul de aparitie a celulitei este mare. Aceasta afectiune este o alterare a tesutului conjunctiv ca urmare a acumularii grasimii in adipocite si duce la imbatranirea tesutului prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina. In acelasi timp, tulburarile la nivelul circulatiei limfatice si sanguine favorizeaza retentia de apa si toxine in organism. Mai mult, in aceasta perioada organismul a fost supus exceselor de grasimi animale, dulciuri, sosuri, paste si aditivi alimentari, iar lipsa de exercitii fizice duce la accentuarea aspectului de „coaja de portocala”, scrie Gandul.

Trei oua pe saptamana mentin vederea buna. Deși conțin proteine de calitate superioara și minerale esențiale, aceste alimente ar trebui consumate cu moderație. Ouale mentin sanatatea ochilor și a sistemului nervos si pot fi folosite si in curele de slabit. Din cauza cantitatii ridicate de colesterol, nu ar trebui consumate mai mult de trei saptamanal, scrie Adevarul.

Ceaiul verde previne cariile dentare. Specialistii in fitoterapie sustin ca ceaiul verde si cel negru ajuta la pastrarea sanatatii. Ceaiul verde are mai multe beneficii si aplicatii terapeutice decat ceaiul negru, fiind folosit in Asia de mii de ani atat ca bautura, cat si ca medicament natural. Statisticile au demonstrat ca ceaiul verde regleaza nivelul colesterolului. Astfel, el scade colesterolul „rau” din sange (LDL) - cel care se depune, de obicei, pe peretii vaselor de sange si creste nivelul colesterolului bun (HDL). In felul acesta, ceaiul poate sa controleze hipertensiunea arteriala si sa contribuie la scaderea nivelului glicemiei, datorita faptului ca incetineste descompunerea in intestin a hidratilor de carbon complecsi, noteaza Gandul.

Limba mielului, pentru imunitate. Potrivit unor cercetari recente, limba mielului are valori terapeutice utile intr-o gama larga de boli. Aceasta planta intareste sistemul imunitar, echilibreaza nivelul colesterolului si trigliceridelor din sange si incetineste procesul de imbatranire. Specialistul in fitoterapie Eugen Giurgiu recomanda preparatele din limba mielului (infuzie, decoct, extracte apoase sau uleiul obtinut prin presare la rece) pentru proprietatile revitalizante, remineralizante si antioxidante, scrie Adevarul.