Creste numarul bolnavilor de cancer care supravietuiesc. Cei mai multi supravietuitori sunt din Europa de Vest, datorita terapiilor de ultima generatie. Si tarile estice fac progrese. Pacientii europeni diagnosticati cu cancer au tot mai multe sanse de supravietuire, arata studiul Eurocare 4 (European Cancer Registry), realizat in 23 de tari din Europa. Romania nu a fost inclusa in studiu, deoarece la noi nu exista inca un registru al pacientilor bolnavi de cancer. Medicii oncologi de la noi si reprezentantii asociatiilor de pacienti sustin insa ca rata de supravietuire a bolnavilor a crescut, datorita introducerii moleculelor noi si a diagnosticarii cancerului in stadii incipiente, scrie EvZ.

60% dintre adulti sufera de sensibilitate dentara. Aproximativ 60% dintre adulti sufera de problema dintilor sensibili, iar la nivel mondial, cele mai afectate sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani, informeaza un comunicat emis de o companie producatoare de pasta de dinti. Specialistii arata ca, in situatia persoanelor care sufera de afectiuni parodontale, sensibilitatea dentara apare in 98% dintre cazuri, scrie Gandul.

Terapia de cuplu previne divortul. Ajutorul psihologic este de dorit atunci cand partenerii nu gasesc rezolvare pentru problemele lor. Lipsa comunicarii si infidelitatea pot duce la aparitia conflictelor in cuplu. Daca problemele nu pot fi solutionate prin resurse proprii, este nevoie de consiliere specializata. Atunci cand conflictele si reprosurile sunt din ce in ce mai dese, terapeutul ii poate ajuta pe cei doi parteneri sa gaseasca modalitati eficiente de comunicare pentru restabilirea echilibrului conjugal. Este esential acordul ambilor soti pentru a urma terapia. Atunci cand unul dintre parteneri este „adus” de celalalt, consilierea psihologica are foarte putine sanse de reusita, sustin psihologii, potrivit Adevarul.

Cum sa slabesti si sa nu mai pui la loc kilogramele pierdute. Un simplu masaj facut de catre specialisti in punctele-cheie ale organismului ajuta la pierderea kilogramelor nedorite si a celulitei. „Cu ajutorul reflexoterapiei, se scade in greutate, dar se slabeste incet si ceea ce se da jos este bun dat, pentru ca se reechilibreaza organismul. Nu este ca la o cura de slabire, in care dai jos cateva kilograme si dupa ce ai terminat dieta, te ingrasi dublu”, afirma dr. Antoaneta Hascau, specialist in reflexoterapie si directorul unei clinici de profil din Bucuresti, potrivit Gandul.

Cancerul, depistat intr-o singura picatura de sange. Un test simplu de sange sau o mostra de tesut ar putea fi in curand suficiente pentru analizarea proteinelor asociate diverselor tipuri de cancer, anunta cercetatorii de la Universitatea Stanford din California (SUA). Oamenii de stiinta au pus la punct o tehnologie capabila sa studieze amanuntit proteinele si activitatea genelor asociate cancerului, analiza care ar putea inlocui biopsiile si celelalte investigatii pentru detectarea bolii. Procedura permite analizarea celor mai mici diviziuni ale proteinelor, precum si cele mai fine modificari de la nivelul acestora, scrie Adevarul.