O dispozitie proasta, o memorie mai buna, concluzioneaza cercetatorii. O zi ploioasa in Beijing. Oamenii morocanosi care-si fac drum pe strazile ocupate de sezonul rece au o memorie mai buna decat cei care se bucura de o zi insorita, fara griji, au concluzionat cercetatorii australieni. Echipa universitatii New South Wales au folosit o agentie din Sydney pentru a testa daca dispozitiile proaste ale oamenilor au vreun impact asupra abilitatii lor de a-si aminti detalii. Cercetatorii au asezat pe o tejghea dintr-un magazin 10 obiecte mici, incluzand un pistol de jucarie, un autobuz rosu si o pusculita si apoi i-au intrebat pe cumparatori ce-si aminteau ca au vazut in drumul lor spre iesirea din magazin, scrie Stiinta.info.

Primul medicament pentru slabit aprobat de UE, lansat in Romania. Primul tratament pentru scaderea in greutate aprobat in Uniunea Europeana a fost lansat, ieri, si in Romania. Produsul promite sa ajute la slabirea cu 50% mai mult decat doar prin dieta, astfel ca la fiecare doua kilograme pierdute cu ajutorul regimului, cu acest medicament se mai scade cu inca un kilogram. Medicamentul face parte dintr-un program pentru slabit, astfel ca administrarea lui se face in paralel cu o dieta hipocalorica, cu un continut redus in grasimi. Atunci cand consumam mai multe calorii decat necesarul organismului, surplusul caloric este depozitat sub forma de tesut adipos – acesta este motivul pentru care ne ingrasam, scrie Gandul.

Zone erogene secrete ale barbatilor. Nu toti barbatii isi dezvaluie zonele erogene, iar femeile care cred ca simpla atingere a organului sexual este suficienta pentru a scoate din minti un barbat ar trebui sa se mai gandeasca. Muschii care se contracta in timpul erectiei sunt armele secrete ale excitarii rapide a barbatului. Astfel, pentru ca el sa fie pe deplin satisfacut, femeia trebuie sa stie care sunt cele mai ascunse zone erogene ale partenerului. Muschiul cremaster ascunde o zona erogena secreta a barbatului. El este situat sub scrot si este foarte sensibil atingerilor si sarutarilor femeii. Un alt secret al zonelor erogene masculine este prostata, organul musculos si glandular care poate fi considerat punctul G al barbatilor, scrie Romania libera.

Vremea ne dicteaza cheful de viata. Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea organismului de a se adapta la schimbari meteorologice bruste scade si apar mici probleme de sanatate. Vremea mohorata le ucide cheful de viata. Percep schimbarile bruste de temperatura ca pe un cutit rasucit in rana, scrie Adevarul.

Alimentele bogate in fibre accelereaza tranzitul intestinal. Specialistii in gastroenterologie atrag atentia ca stilul de viata sedentar si lipsa alimentelor vegetale duc la aparitia constipatiei. „Persoanele sedentare care au o alimentatie saraca in produse vegetale si nici nu consuma cel putin doi litri de apa pe zi vor suferi mai devreme sau mai tarziu de aceasta afectiune a sistemului digestiv”, spune dr. Gabriel Constantinescu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. In acelasi timp, gastroenterologul adauga ca si abuzul de medicamente joaca un rol important in aparitia acestei tulburari de tranzit intestinal, scrie Gandul.